To danske kokkelandshold tager bronze ved VM

Både cateringlandsholdet, der er olympisk mester, og juniorkokkelandsholdet vandt bronze ved kokke-VM torsdag.

Ved kokke-VM i Luxembourg var tre danske landshold med, og to af dem rejser hjem med medaljer. (Arkivfoto).
Ved kokke-VM i Luxembourg var tre danske landshold med, og to af dem rejser hjem med medaljer. (Arkivfoto). Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix.

Der blev uddelt to sæt bronzemedaljer til danske kokkelandshold, da kokke-VM i Luxembourg torsdag blev afgjort.

Både cateringlandsholdet og juniorkokkelandsholdet var tredjebedst ved de fireårlige verdensmesterskaber.

Det oplyser Dansk Gastronomisk Union i en pressemeddelelse.

Ved kokke-VM i 2018 blev det ligeledes til bronzemedaljer for cateringlandsholdet.

- Næste målsætning er olympisk guld i Stuttgart 2024. Jeg er pavestolt af mit stabile team, der igen præsterer på allerhøjeste plan, siger Lars Nielsen, der er teammanager for cateringlandsholdet, i meddelelsen.

Cateringlandsholdet er forsvarende olympisk mester, da kokkene tog guldmedaljerne ved OL i 2020. Det var første gang nogensinde, at et dansk kokkelandshold vandt OL-guld.

Det blev i 2020 også afholdt i tyske Stuttgart, hvor det danske cateringlandshold serverede den bedste buffet for 120 personer.

Cateringlandsholdet har eksisteret siden 2014 og består af kokke fra restaurationsbranchen, hvor de arbejder i personalerestauranter. Holdet består af i alt syv kokke.

For at være en del af juniorkokkelandsholdet skal kokken være mellem 16 og 24 år.

Ved kokke-VM i Luxembourg var Danmark også repræsenteret ved kokkelandsholdet, der ikke formåede at komme på podiet trods en målsætning om medaljer.

Kokkelandsholdet har eksisteret siden 2004.

Blandt andre Rasmus Kofoed, der er køkkenchef på den trestjernede michelinrestaurant Geranium, har tidligere været en del af kokkelandsholdet.

Fonden Dansk Gastronomisk Union står også bag et tjenerlandshold, et konditorlandshold og et bagerlandshold.

Administrerende direktør i fonden, Morten Andersen, håber, at medaljerne ved VM kan tiltrække flere unge til branchen.

- Kokkekonkurrencer handler om mere end bare metal. Det handler også om at styrke indsatsen for at tiltrække flere unge mennesker til de gastronomiske fag og via deltagelsen i internationale konkurrencer bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/