Prøv avisen

Danskere med i runde to til Mars

Ifølge det hollandske Mars One projekt er 55 procent af de resterende ansøgere mænd, 45 procent er kvinder. Arkivfoto. Foto: JAGADEESH NV/ Denmark

Da det hollandske Mars One projekt sidste år søgte deltagere til en rejse til Mars, meldte 202.568 sig gennem en videoansøgning. En del kunne dog nemt sorteres fra, og der er nu 1058 mennesker tilbage efter den første udvælgelsesproces

Mindst to danskere er tilbage i udvælgelsesproces til hollandsk Mars One projekt. Den 37-årige Mai Madsen fra Esbjerg, der har læst geologi, og den 54-årige læge fra Odense, Grete Budsted, som Kristeligt Dagblad interviewede i oktober 2013.

De tilbageværende ansøgere skal nu gennem et lægetjek, som yderligere vil skære nogen fra. Derefter sker udskilningen gennem en række simulationsøvelser, der fokuserer på deltagernes fysiske og følelsesmæssige evner. Denne næste fase af projektet vil blive fulgt gennem fjernsynsshows, hvilket er en betydelig del af det økonomiske grundlag for projektet, hvis mål er at sende i første omgang fire mennesker til Mars i 2023 uden mulighed for at vende tilbage. Planen derefter er at sende yderligere fire afsted hvert andet år.

Se billederne:
Den første kvinde i rummet blev Sovjets store helt

Ifølge Mars One er 55 procent af de resterende ansøgere mænd, 45 procent er kvinder. 63 procent har en bache-lorgrad, tre procent en medicinsk grad. 43 procent af ansøgerne er fra Nord- og Sydamerika, 27 procent er fra Europa, 21 procent fra Asien, 5 procent fra Afrika og 4 procent fra Asien. 65 procent er mellem 26 og 55 år, 34 procent er yngre end 25 år. 107 lande er repræsenteret blandt de 1058 ansøgere.