Prøv avisen

Danskere: Nej til assimilation

Danske værdier er under pres fra fremmede kulturer, men det betyder ikke, at vi skal dømme de andre kulturer ude. Sådan lyder budskabet fra et flertal af danskerne i en ny meningsmåling fra Gallup. Foto fra Nørrebro i København. Foto: Scanpix. Foto: Jens N¯rgaard Larsen

Et flertal af danskerne foretrækker et multikulturelt samfund, og de færreste stiller krav om assimilation

Danske værdier er under pres fra fremmede kulturer, men det betyder ikke, at vi skal dømme de andre kulturer ude.

Sådan lyder budskabet fra et flertal af danskerne, der i en ny meningsmåling fra Gallup vender tommelfingeren nedad over for den nye integrationsminister, Søren Pinds (V), forslag om at skifte "integration" af udlændinge ud med et krav om "assimilation".

Det skriver Berlingske.

Søren Pind ryddede i denne uge avisforsider med sit krav om, at udlændinge skal overtage den danske kultur, hvis de ønsker at blive danske statsborgere

Multikulturalisme medfører kvindeundertrykkelse og vold mod børn, sagde Søren Pind og argumenterede for, at udlændinge skal "assimileres".

Meget firkantet udtrykt betyder det, at de skal fralægge sig deres kultur og overtage den danske frem for at blive "integreret", hvilket ellers indgår i hans nye jobtitel.

Et flertal på 58 procent af vælgerne er enige med Søren Pind i, at multikulturalisme, hvor forskellige kulturer lever side om side, har trængt dansk kultur tilbage. Næsten halvdelen af danskerne mener også, at der tages for store hensyn til islam.

Men et flertal på 54 procent siger samtidig, at de alligevel foretrækker et multikulturelt samfund frem for et monokulturelt samfund. Samtidig vil 60 procent af danskerne blive ved med at integrere udlændinge, mens 29 procent ønsker at stille krav om assimilation.