Danskerne holder ferie med børn, buffet, badevinger og bedsteforældre

Danskerne er ekstra glade for at tage bedsteforældrene med på ferie i år. Det kan skyldes et afsavn efter flere år med coronaisolation, siger familieekspert

Vi oplever i høj grad, at familierne tager bedsteforældrene med på ferie i år, lyder det fra Nordens største rejsearrangør.
Vi oplever i høj grad, at familierne tager bedsteforældrene med på ferie i år, lyder det fra Nordens største rejsearrangør. Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix.

Sommeren er for de fleste danskere lig med ferie, afslapning og ofte også familietid. Nogle pakker kufferten og drager mod sydlige himmelstrøg, mens andre slapper af hjemme, tager i sommerhus, på familiekursus på højskole eller på ø-lejr. Listen af familiære sommerferieaktiviteter er næsten uudtømmelig. Men hvad hvis ferien ikke bare kommer til at bestå af far, mor, børn og badevinger, men også af bedsteforældre?

Tidligere i år udpegede Pej-gruppen, der er Nordeuropas største trend-, konsulent- og forlagsvirksomhed, de såkaldte "3G-rejser", altså rejser med tre generationer som en af de allerstørste ferietrends i år. Mange familier vil nemlig opleve et stort behov for at tilbringe kvalitetstid med hinanden efter coronapandemiens adskillelse, lød begrundelsen.