For danskerne kommer ferien før maden

De galopperende prisstigninger har fået danskerne til at jage discount og tilbud som sjældent før. Det gør de hellere end at sløjfe udlandsferien, lyder det fra topchefer i branchen

Danskerne vil helst bruge pengene på fornøjelser som ferier og restaurantbesøg. Derfor skærer de - grundet prisstigningerne - ned på kvaliteten, når de handler ind.
Danskerne vil helst bruge pengene på fornøjelser som ferier og restaurantbesøg. Derfor skærer de - grundet prisstigningerne - ned på kvaliteten, når de handler ind. . Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.

Så er skoleferien ved at være slut. Mange vender hjem til hverdagen efter den første store udlandsrejseferie siden coronakrisen, mange med varme minder om sydens rige udbud af bugnende grøntsags-, fiske- og kødmarkeder.

Herhjemme venter supermarkedernes knapt så spændende kølediske og madreoler, men nu med endnu højere prismærkater, end da ferien begyndte. Inflationen fortsætter op, og for forbrugerne presser de svære valg sig på, når der skal købes ind.