De Konservative: De kristne kvoteflygtninge blev overset

Når et flertal i Folketinget affejer at prioritere kristne kvoteflygtninge frem for muslimske kvoteflygtninge, er det en konsekvens af overdreven politisk korrekthed. Det mener politisk ordfører for De Konservative, Marcus Knuth, der fremhæver sagen som den mest oversete i år

I Danmark har vi religionsfrihed, men der er ikke religionslighed, siger politisk ordfører for De Konservative, Marcus Knuth.
I Danmark har vi religionsfrihed, men der er ikke religionslighed, siger politisk ordfører for De Konservative, Marcus Knuth. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Marcus Knuth, politisk ordfører for De Konservative, hvad er den mest oversete sag i politik i år?

Vores forslag om, at man i fremtidens asylsystem skal prioritere forfulgte kristne og andre minoriteter. For det første, fordi vi ser det som grundlæggende nytænkning i den europæiske asylpolitik og som et opgør med den politiske korrekthed, hvor religion ikke må betyde noget i forhold til integration. For det andet, fordi kristne er den mest udsatte religiøse gruppe, der tæller flere hundrede millioner forfulgte på verdensplan.

Tag Irak, hvor der for år tilbage levede over en million kristne. Nu er der kun et par få hundredtusinde tilbage. Tag Egyptens koptiske kristne, der også er forfulgte. Eller det kristne mindretal i Pakistan, hvor man ikke bare er forfulgt fra regeringens side, men også af andre grupper, der angriber kristne minoriteter. Vi oplever som en sag, det er meget svær at tale frit om.

Hvad mener du med, at man ikke kan tale frit om at prioritere kristne kvoteflygtninge?

Der hersker en form for politisk korrekthed. Da Birthe Rønn Hornbech (V) var integrationsminister (2007-2011, red .), valgte hun at sløjfe et program med kvoteflygtninge fra Irak for i stedet at tage burmesiske kvoteflygtninge fra Malaysia (cirka 96 procent af Iraks indbyggere er muslimer. Cirka 90 procent af Burmas befolkning er buddhister, mens den næststørste religion er kristendommen, red. ) Men spurgte man, hvorfor hun valgte det, blev der meget stille. Min anke mod Venstre er, at de langt hen ad vejen er enige med os, men ikke vil tale højt om det som deres officielle politik, og der synes jeg, at den politiske korrekthed dominerer. Vi har haft det som beslutningsforslag i folketingssalen, og de eneste partier, der vil støtte os, er Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.

Hvad tror du, at de andre partiers holdning skyldes?

I Danmark har vi religionsfrihed, men der er ikke religionslighed. Danmark er et kristent land, og derfor ser vi ingen modsætning i at give en særlig håndsrækning til kristne og andre minoriteter, da de nok har nemmere ved at integrere sig i Danmark end dem, der kommer hertil fra muslimske lande. Og det har venstrefløjspartierne svært ved, at man siger højt.