Prøv avisen

De Radikale vil gerne tale om noget andet

Morten Østergaard pointerer, at det ikke er nemt at løse flygtningekrisen, men man er nødt til at søge solidariske løsninger med de andre EU-lande. Der er ikke anden vej, mener han. Foto: Jens Dresling/ritzau

Op til det radikale landsmøde kritiserer partileder Morten Østergaard regeringen og Socialdemokratiet for at bejle til Dansk Folkeparti med stilstandspolitik. Man skulle hellere tage fat på de virkelige udfordringer gennem ”udviklingspolitik”, mener han

En politisk superweekend og et trekantsdrama mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre venter. Partierne samler i weekenden repræsentanter for deres medlemmer til henholdsvis kongres, årsmøde og landsmøde.

Allerede inden møderne retter den radikale partileder Morten Østergaard en skarp kritik mod både regeringen og Socialdemokratiet for at have blikket alt for stift rettet mod Dansk Folkeparti og lukke øjnene for samfundets virkelige udfordringer.

”Jeg synes, dansk politik handler mere om at bejle til Kristian Thulesen Dahl end om at bejle til fremtiden,” siger han.

”De store udfordringer står i kø. Klimaudfordringer, bekæmpelse af fattigdom og ulighed i verden, unge muslimske piger, som siger, at de er dybt berørte af, at de føler, de skal stå til regnskab for, hvad Isil (IS) gør i deres religions navn. Men herinde (på Christiansborg, red.) kæmper regeringen mere for julefreden end for fremtiden. Socialdemokratiet skal ikke have klinket noget, så de indgår i et taktisk spil,” siger Morten Østergaard.

Regeringen forhandler en skattereform med Dansk Folkeparti, og et af temaerne i de forhandlinger er flygtninge- og integrationspolitikken. De Radikale har netop erkendt, at antallet af flygtninge betyder noget for, hvor godt integrationen kan lykkes, men ifølge Morten Østergaard har frygten for effekten af store flygtningestrømme vist sig at være overdreven.