Prøv avisen

Den kongelige jul bliver en familiejul

Der bliver mange omkring juletræet, når dronning Margrethe og prins Henrik holder jul på Marselisborg Slot ved Aarhus. Foto: Axel SchYtt/ Denmark

Dronning Margrethe samler børn, svigerbørn og børnebørn til julefest på Marselisborg Slot

Der bliver mange omkring juletræet, når dronning Margrethe og prins Henrik holder jul på Marselisborg Slot ved Aarhus.

Kommunikationschef i kongehuset, Lene Balleby, oplyser, at regentparret fejrer juleaften sammen med kronprinsparret og deres fire børn, ligesom prins Joachim og prinsesse Marie med deres to fælles børn kommer til Aarhus

Dermed bliver der 12 omkring det store juletræ prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne Josephine og Vincent tager turen med deres forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fra Amalienborg, mens prins Henrik og hans lillesøster, prinsesse Athena, kommer fra Schackenborg i Sønderjylland med deres forældre.

Børneflokken må dog undvære deres to store fætre, prins Nikolai på 14 år og prins Felix 11 år, som i år fejrer jul sammen med deres mor, grevinde Alexandra, og hendes mand, Martin Jørgensen.

Julen er en privat begivenhed i kongehuset, og derfor er det sparsomt med oplysninger om, hvordan regentparret fejrer højtiden. Men der er tradition for, at familien går til gudstjeneste i Aarhus Domkirke juleaften, hvor det ligesom tidligere år er biskop Kjeld Holm, der holder den ene af de to gudstjenester.

LÆS OGSÅ: En kongelig jul

Gennem mange år har dronningen foretrukket at fejre jul på Marselisborg Slot, men hun har dog enkelte gange brudt traditionen, som da regentparret sidste år holdt jul hos prins Joachim på Schackenborg.

Dengang var det uden kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som fejrede jul hjemme på Amalienborg. Det samme gjorde de året før, da kronprinsessen var højgravid. Og dermed er det første gang, Josephine og Vincent går om juletræet med deres bedsteforældre.

Juleferien begynder for regentparret i dag, når de forlægger residensen fra Amalienborg til Marselisborg.

Først kort før nytår vender Dronningen tilbage til København for at gøre klar til sin nytårstale fra Christian IXs Palæ den 31. december. Dagen efter er regentparret vært ved en nytårskur og et efterfølgende taffel for blandt andre regeringens ministre.