Den trykte avis har nu fået nyt layout

Nu trykkes Kristeligt Dagbladpå bedre papir, med mere læsbar skrift og masser af nyt indhold

Fredag vil læsere af Kristeligt Dagblad kunne åbne en relanceret avis, der byder på nye sektioner, formater og meget, meget mere.
Fredag vil læsere af Kristeligt Dagblad kunne åbne en relanceret avis, der byder på nye sektioner, formater og meget, meget mere. Foto: Leif Tuxen.

Fra i dag bliver Kristeligt Dagblad endnu lettere at læse og får endnu mere kvalitetsindhold. Vi trykker fremover avisen på både tykkere og hvidere papir, så tekst og billeder kommer til at fremstå endnu mere tydeligt. Vi forstørrer teksten en smule, så den bliver lettere at læse. Vi gør spalterne bredere, hvilket giver avisens layout et roligere udtryk og fremmer læsbarheden. Vi har givet hele avisen et layoutmæssigt ansigtsløft. Og så kan man på næsten alle avissider finde redaktionelle fornyelser, nye klummer og nye journalistiske tiltag.

Det er vores håb, at vi med de mange tiltag gør Kristeligt Dagblad endnu bedre som kultur- og eksistensavis.

Vi ændrer ikke avisens fokus, tværtimod ønsker vi at fremhæve kerneområderne tro, etik og eksistens endnu mere.

Vi styrker avisens Liv&Sjæl-sektion og indleder i dag en ambitiøs artikelserie om angst, der desværre er blevet et fænomen, som flere og flere kender til. Hver uge bringer vi nu også envedkommende livshistorie over en afdød, der ikke har været kendt i den brede offentlighed. Og så forbedrer vi sektionen på en række andre områder.

Vi gør avisens debatstof bedre og tilfører det en fast side flere gange om ugen, som vi kalder ”Perspektiv”. Her underkaster vi tidens store debatemner et grundigt eftersyn.

Vi tilfører kulturstoffet flere skribenter og klummer og styrker vores ambition om at følge væsentlige kulturdebatter, også i udlandet.

Vi forbedrer avisens dækning af Danmark og laver en ny side 2 i avisen, som vi kalder ”Dagen”.

Vi gør avisens bagside endnu mere læsbar og fjerner blandt andet den daglige Storm P.-tegning, som mange læsere mener er for gammeldags.

Den daglige radio- og tv-oversigt ændrer vi, så læserne får et bedre overblik. Det ugentlige Radio&TV-tillæg indeholder nu flere anbefalinger, også af film og serier, som kan streames på nettet, og programmer, der kan høres som podcasts.

Og så sker der en masse i avisens digitale verden. Hjemmesiden har fået nyt design, og hver søndag kan alle abonnenter nu i avisens app læse Kristeligt Dagblads nye digitale magasin, som fokuserer på ugens vigtigste samtaleemne.

God læselyst.