Det er blevet utrygt at gå på stadion: Det lille fællesskab truer det store

Klaphatten er blevet skiftet ud med romerlys og knytnæver. Optøjer og slagsmål mellem fodboldfans truer hele fællesskabet, mener flere

Vi skal ikke acceptere, at man ikke kan tage til fodboldkamp uden at frygte, at der ryger en fyldt dåseøl i hovedet på en, eller at man skal overveje, om man kan tage sit barn med til en kamp, lyder det blandt andet.
Vi skal ikke acceptere, at man ikke kan tage til fodboldkamp uden at frygte, at der ryger en fyldt dåseøl i hovedet på en, eller at man skal overveje, om man kan tage sit barn med til en kamp, lyder det blandt andet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Hvis man så ordentligt efter, kunne man i en rød sky fra romerlys for få dage siden på Rønninge Rasteplads på Fyn spotte fodboldtrøjer i gule, blå og hvide farver. På vej hjem fra to forskellige kampe i Jylland var busser med henholdsvis FCK-fans og Brøndbyfans stødt på hinanden. Det førte til voldelige sammenstød og slagsmål. Og det var bestemt ikke første gang. 

I den seneste tid er konfrontationerne mellem de to hold taget til. For kun få uger siden var der ligeledes sammenstød mellem de to klubbers fangrupper, da FCK spillede Champions League-kamp i Dortmund. Men det er ikke kun, når de to storkøbenhavnske klubber spiller, at der opstår uro. Det er også begyndt at ske til landsholdskampe, som ellers er kendt for at være særligt fredelige.