Det Etiske Råd vil diskutere abortgrænsen for første gang i 15 år

I hele verden blusser debatten om grænsen for abort op. Det år nu for første gang i 15 år Det Etiske Råd til at kigge på grænsen for, hvornår kvinder i Danmark frivilligt skal kunne få en abort

Leif Vestergaard Pedersen er formand for Det Etiske Råd og tidligere direktør i Kræftens Bekæmpelse og direktør i Region Midtjylland.
Leif Vestergaard Pedersen er formand for Det Etiske Råd og tidligere direktør i Kræftens Bekæmpelse og direktør i Region Midtjylland. Foto: Det Etiske Råd.

Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, Hvorfor vil Det Etiske Råd igen se på den danske grænse for fri abort, som i dag er 12. uge med mulighed for dispensation til 22. uge?

Det er en af de problemstillinger, som jeg kalder en klassiker for Det Etiske Råd, fordi det er et spørgsmål, der handler om liv og død. Det er 15 år siden, at vi har set på det i rådet, og jeg tror, at alle i Det Etiske Råd synes, at det er lige lovlig lang tid siden. Og så er det jo yderligere aktualiseret af, at der lige nu strømmer en debat ind over Danmark som følge af højesteretskendelsen i USA. Men det er ikke sådan, at vi siger, at nu er der behov for nogle ændringer i abortgrænsen. Vores udgangspunkt er at spørge: “Gad vide om Det Etiske Råd mener det samme, som Det Etiske Råd mente for 15 år siden?”