17-årige X Factor-deltager: ”Det hjælper fortsat at drømme”

Den 17-årige X Factor-deltager Nikoline Steen Kristensen savner at møde nye mennesker, men pandemien har lært hende at lytte til sig selv

Fællessang er den fedeste ting, corona har medført, mener Nikoline Steen Kristensen. – Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Fællessang er den fedeste ting, corona har medført, mener Nikoline Steen Kristensen. – Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.

Kristeligt Dagblad taler i artikelserien ”Mit forandrede liv” med markante danskere om, hvordan nedlukningen berører deres hverdag. Og de næste artikler fra serien kan lande direkte i din indbakke. Tilmeld dig her.

Hvad er det værste ved denne tid?

Det værste er helt ærligt, at jeg havde glædet mig til en masse ting, jeg skulle, som er blevet aflyst lige for snuden af mig. Og så har det her med ikke at kunne se andre mennesker været virkelig svært. Jeg er et meget socialt menneske, som elsker at være sammen med andre, og nu må vi ikke kramme hinanden eller noget som helst. Jeg savner især mine venner, men der er heller ikke mulighed for at møde nye mennesker i den her tid, og jeg savner faktisk at skulle ud og forsøge at give det bedste indtryk af mig selv. Det hele er virkeligt bare vendt på et splitsekund.

Hvad er det bedste ved denne tid?

Jeg har altid villet nå rigtig mange ting og haft super travlt. Corona har gjort, at jeg har fundet en anden ro, og lært mig at mærke efter, hvad jeg selv har brug for. Jeg har lært enormt meget om mig selv og mine egne behov – og hvad der gør mig glad. Samtidigt har det også givet mig endnu mere gåpåmod. Jeg elsker virkeligt at sætte ting i gang, og det er nok også corona, der i virkeligheden har ført til, at jeg er med i X Factor. Jeg har taget udfordringerne op og kan faktisk slet ikke få nok. Jeg har lært at sætte pris på tingene og gribe chancen, når den er der, for man ved ikke, om den kommer igen.

Nævn en bog, en film eller en anden kulturoplevelse som har gjort indtryk på dig denne vinter.

Fællessang. Selvom jeg ikke har kunnet se det, siden liveshows startede. Men jeg elsker fællessang. Det er den fedeste ting, corona har medført. Jeg har virkelig glædet mig hver fredag til at sidde sammen med min familie og synge med. Det har fået os op af stolene og til at danse og synge. Selvom man ikke er sammen med nogen, så føler man alligevel, at man er det. Det giver en vildt fed følelse, og jeg har da også drømt lidt om, at jeg kunne være med til at synge en sang i programmet. Jeg håber virkeligt, at det er noget, der bliver ved med at være der, selvom corona går væk.

Hvilken ændring i dit liv eller dine vaner vil du bevare efter coronaen?

Jeg tror, at det er at lytte til mig selv og lige mærke efter en ekstra gang. Jeg er virkeligt blevet bevidst om mange ting. Førhen var der rigtig mange ting, der var en selvfølge, men nu har jeg opdaget, hvor heldig jeg er. Der var en, der engang sagde til mig: ”Tid, det er ikke noget, man har, det er noget man tager”. Selvom det ofte er det nemmeste at tage den lette vej, så har jeg opdaget, at jeg også vil prøve de veje, som ikke virker som de mest åbenlyse, fordi jeg tror på, at det kan der komme noget godt ud af. Jeg har tænkt meget over livet her under corona og fået sat rigtig mange ting i perspektiv.

Hvad er det bedste råd, du vil give andre til at komme igennem coronatiden?

Det har jeg gået og tænkt meget over, og jeg tror, at det, der holder mig lidt oppe, er, at jeg stadigvæk drømmer meget. Om hvordan jeg skal rejse verden rundt, holde en havefest, eller bare give nogen, jeg holder af, den største krammer. Alt det gode, som ikke er her lige nu, men som jeg virkelig har en tro på nok skal komme tilbage igen. Det kan godt være, at det bliver anderledes på den anden side af det her, og det er okay, men det hjælper at drømme om alt det, jeg savner.