Johnny fra Kandis: ”Det nærvær, som er opstået, håber jeg at kunne bevare”

Johnny Hansen fra dansebandet Kandis har normalt op mod 200 jobs om året rundt i landet. Det liv kan han godt savne, men til gengæld har han nydt at hjælpe sønnen med hjemmeskoling

Johnny Hansen (født i 1965) kører gerne 100.000 kilometer om året med sit band, Kandis. Under corona har hverdagen været anderledes stille hjemme i Hurup i Thy. – Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.
Johnny Hansen (født i 1965) kører gerne 100.000 kilometer om året med sit band, Kandis. Under corona har hverdagen været anderledes stille hjemme i Hurup i Thy. – Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

Hvad er det værste i denne tid?

Det værste er ikke at kunne gøre det, man brænder for – sådan som jeg ellers har gjort i snart 38 år. Det gør noget ved ens trivsel. Der er meget fokus på økonomi og sundhed, men trivsel er også meget vigtig. Jeg har haft dage, hvor jeg har været helt nede. Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at jeg har være deprimeret. Men jeg er ikke vant til at have to dage, der er ens, så det er underligt for mig at gå rundt her i Hurup, og at alle dage ligner hinanden. Det gør noget ved psyken, synes jeg. Ikke så meget i sommer, men her i de mørke måneder er det svært indimellem. Sådan er der nok mange, der har det.

Hvad er det bedste ved denne tid?

Det er at komme tættere på hinanden i familien. Jeg har blandt andet hjulpet min søn med hjemmeskoling, han er otte år og går i anden klasse, og jeg synes, man kommer nærmere sine børn også på den måde.

Nævn en bog, film eller anden kulturoplevelse, som har gjort indtryk på dig denne vinter.

Nu er der ikke ret meget teater i Hurup, andet end det, vi selv laver. Men jeg har for nylig set en interessant dokumentar om Elvis Presley på DR. Jeg går meget op i hans musik og er nu gået i gang med et projekt, hvor jeg skal lave en plade med hans sange. Det er en plade, jeg har taget tilløb til i lang tid, og nu har jeg så fået tiden til at fordybe mig i Elvis’ univers.

Hvilke ændringer i dit liv og dine vaner vil du bevare efter coronaen?

Nærværet. Når man er så meget på farten, som jeg plejer at være, og møder mange forskellige mennesker, kan man måske godt virke en smule fjern, når man er hjemme. Så det nærvær, som er opstået under coronanedlukningen håber jeg at kunne bevare.

Hvad er det bedste råd, du vil give andre til at komme igennem coronatiden?

Jeg har haft rigtig meget glæde ved at gå lange ture. Det er balsam for sjælen og for hovedet at komme ud og få luft, motion og ny energi.