Prøv avisen

DF: Akkari bidrager med væsentlig historieskrivning

"Det gør situationen endnu mere uhyggelig, at man har haft kontakt med terrorgrupper. Det er så langt ude, at man dårlig kan tro, det er sandt," siger Søren Espersen om Ahmed Akkaris beskrivelser i en ny bog om den delegation, der rejste til Mellemøsten for skabe protest mod Danmark og Muhammed-tegningerne Foto: Nikolai Linares /

Tidligere imams møde med Hamas og Hizbollah bør ikke have nogen konsekvenser, mener Søren Espersen (DF)

Den tidligere imam Ahmed Akkari fortjener stor respekt, når han i sin nye bog kaster lys over Muhammedkrisen, hvor Akkari blandt andet var en del af en delegation, der rejste til Mellemøsten for skabe protest mod Danmark og Muhammed-tegningerne.

På rejserne mødtes delegationen ifølge Jylland-Posten med bevægelserne Hamas og Hizbollah, og det er vigtigt, at det nu bliver lagt frem, mener Dansk Folkepartis Søren Espersen.

LÆS OGSÅ: Akkari kaster nyt lys over imam-rejse

- Hans bidrag til historieskrivningen er meget væsentligt, og hvor er det dog en lykkelig historie, at en mand vender islamismen ryggen og kommer tilbage til almindelige mennesker. Det er en solstrålehistorie, siger Søren Espersen.

Ahmed Akkari fortæller i bogen "Min afsked med islamismen", at delegationen ikke opfordrede Hamas og Hizbollah til at gribe til vold, men han tilføjer ifølge Jyllands-Posten:

- Når vi opsøgte militante organisationer med utallige liv på samvittigheden, vidste vi selvfølgelig, at den mulighed var i spil.

Søren Espersen er chokeret over de nye oplysninger.

- Det gør situationen endnu mere uhyggelig, at man har haft kontakt med terrorgrupper. Det er så langt ude, at man dårlig kan tro, det er sandt, siger Søren Espersen.

- Det var ren og skær landsforræderi, det de præsterede. Mange af dem havde fast opholdstilladelse i Danmark eller var danske statsborgere. De var i Danmark for at skade deres land, og det er vigtigt at få frem, siger han.

Selv om Espersen mener, at delegationen begik landsforræderi, mener han ikke, at det bør få nogen konsekvenser for Akkari.

- Han bør roses, fordi han står frem og fortæller. Det burde andre tage ved lære af, og det, håber jeg også, sker. Der er da heldigvis også nogle andre end ham, der går den modsatte vej, siger Søren Espersen.

Læs et uddrag af Ahmed Akkaris bog nedenfor