Prøv avisen

DF byder masseindvandring velkommen

- Der er ingen tvivl om, at den nye statsminister har haft rigeligt at se til. Men det betyder ikke, at han får lov til at lulle sig i søvn og undgå debatter om værdikampen, siger Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard. - Foto: Leif Tuxen.

Pia Kjærsgaard har intet imod indvandring, bare det er de rigtige, der kommer hertil

Danmark oplever i disse år den største indvandringsbølge i mange år, og bølgen bydes velkommen fra uventet kant, nemlig fra Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

Hun glæder sig over, at langt de fleste nye indvandrere kommer fra andre europæiske lande og Asien, og at de kommer for at arbejde og uddanne sig. Det er et helt andet billede af indvandringen end for 10 år siden, mener hun.

Alene i 2008 fik næsten 70.000 udlændinge opholdstilladelse, godt 11.000 flere end året før, viser en årsopgørelse fra Udlændingeservice.

Det er langt flere, end de cirka 43.000 personer, der udvandrede i 2008.

Hvordan har du det med den brølende globalisering, som indvandringen er udtryk for?- Det er jo fint.

Det er fint?

- Ja, og det er godt, du siger det. Den dér idyl med stokrose eller ligusterhæk, det er jo ikke det, jeg mener. Med de nye kommunikationsformer er adgangen til den øvrige verden let og skal også være det. Jeg er jo ikke globaliseringsforskrækket. Globaliseringen skal bare styres. Der er ingen grund til at mure sig inde i dette lille land. Ja, vi har fået flere indvandrere til Danmark, men det er vendt, så det er nogle, der kan noget. Så skal de også være velkomne, siger Pia Kjærsgaard.

Så det er ikke noget problem for det danske sprog og danskheden?

- Nej, for så skal de blive danske. Det er ikke hår-, hud- og øjenfarve, der afgør det.

Men de bliver jo ikke danske. Mange er her nogle år og rejser hjem igen?

- Jamen, så kan de tilføre os noget. Det gør ikke det fjerneste, at vi får inspiration udefra.

Så dansk nationalitet drukner ikke i globaliseringen?

- Det er det, vi skal sørge for, at den ikke gør, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

hoffmann@kristeligt-dagblad.dk