DF kritiserer Bendt Bendtsens golfture

Hørsholms tidligere borgmester melder Bendt Bendtsen til politiet for at have taget imod 33 jagt- og golfture. DF undrer sig over de mange golfture.

Dansk Folkeparti kritiserer nu antallet af dyre jagt- og golfture, som den tidligere konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen har deltaget i, og som blev betalt af danske virksomheder.

Det siger næstformand Peter Skaarup (DF), efter at Bendt Bendtsen er meldt til politiet for bestikkelse.

Det er den tidligere partifælle, Hørsholmborgmesteren Uffe Thorndal, der ifølge B.T. har meldt Bendt Bendtsen for at have deltaget i 33 jagt- og golfture, betalt af store danske virksomheder, til en værdi af mindst 250.000 kroner.

- Det virker noget overdrevent med så mange ture, men det er en sag mellem Bendt Bendtsen, De Konservative og vælgerne. Nu må vi afvente, hvad politiet og skattemyndighederne finder ud af, siger han til Ritzau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han understreger, at det er vigtigt, at man generelt som minister kan skelne mellem, hvad der er en normal, uformel kontakt og deciderede gaver.

Bendt Bendtsen selv stiller sig helt uforstående over for anmeldelsen.

- Der er jo ikke tale om gaver, men om arrangementer, som jeg har deltaget i i min egenskab af økonomiminister og erhvervsminister og vicestatsminister - ikke som Bendt Bendtsen fra Fyn. Nu ligger sagen takket være Uffe Thorndahl hos skattevæsnet og politiet. Jeg ser frem til deres afgørelse med sindsro, skriver han.

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen vil nu læse sig ind på sagen og derefter "følge den", som han følger alle andre sager, der kan have interesse for embedet.