Prøv avisen
Spørgsmål og svar

DF: Hellere kristne end muslimske flygtninge

Martin Henriksen (DF). – Foto: Jens Dresling/ritzau

Efter at regeringen har sagt stop for FN-kvoteflygtninge, har Dansk Folkeparti åbnet for at modtage 500. Ved en sådan ordning vil kristne flygtninge blive udvalgt, siger udlændingeordføreren

Martin Henriksen, hvorfor åbner I for at modtage 500 FN-kvoteflygtninge, hvis man i stedet koncentrerer sig om at lukke af for spontane asylansøgere?

Det er, fordi de integrationsproblemer, vi har i dag, ikke har særlig meget at gøre med FN-kvoteflygtninge. De største problemer er hos de flygtninge, der kommer spontant til Danmark, enten på egen hånd eller via en menneskesmugler. Derfor er det udtryk for en afledningsmanøvre, når nu regeringen får det til at se ud, som om det er en stor stramning, at man ikke vil tage imod kvoteflygtninge, for det reelle problem ligger hos dem, der kommer spontant til Danmark.

Hvordan hænger det sammen, hvis I ønsker det lavest mulige antal?

Kommer der 300 spontane asylansøgere på en måned, hvor en del af dem, der får asyl, efterfølgende vil søge om familiesammenføring, ligger vi måske med et asyltal på omkring 4000. Jeg tror, de fleste kan se, at hvis vi kan lukke ned for de 4000 og tage 500 kvoteflygtninge inklusive familier, er det i Dansk Folkepartis øjne en meget god handel. Oven i det kan vi selv vælge, hvem vi tager. Det kan være nogle fra et religiøst mindretal, et kristent mindretal, det kan være flygtninge med gode sprogkundskaber eller en god uddannelse.

Ville I ved en sådan kvoteordning foretrække at få kristne kvoteflygtninge?

Ja, det ville vi helt klart. Det kan man lavpraktisk håndtere ved at tage hen til flygtningelejre, hvor man ved, der er kristne mindretal, og udvælge folk. Man kan også stille krav op. Vi har tidligere stillet krav til FN-kvoteflygtninge, hvor det religiøse ikke var et kriterium, men fordi vi stillede bestemte krav op, resulterede det i flere kristne kvoteflygtninge end muslimske. Du kan uden at skrive det præcist i lovgivningen indrette det på en sådan måde, at du tager imod folk, der har bedre ved at falde til, eksempelvis kristne.