Prøv avisen

DF vil stoppe religiøse hensyn i skoler

Der skal ikke tages særlige hensyn til muslimske elever, mener DF's Martin Henriksen. - Foto: stock.xchng.

Det vil styrke integrationen, hvis danske folkeskoler ikke tager særligt hensyn til muslimer, mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen

Står det til Dansk Folkeparti skal danske folkeskoler ikke længere tage særlige hensyn til muslimske elever.

Inden jul vil partiet fremsætte et lovforslag, som skal sætte en stopper for eksempelvis fridage i forbindelse med ramadanen og elever, der tager bad i undertøj eller bag forhæng. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har vist for mange hensyn. I mange tilfælde kan det måske virke rimeligt, at vi tager et hensyn, men pludselig er der mange hensyn, og på et eller andet tidspunkt må vi altså sige stop, siger DF's uddannelsesordfører, Martin Henriksen, til avisen.

Han mener, at forslaget vil styrke integrationen. Men det er mange skoleledere uenige i, viser en rundringning, Jyllands-Posten har lavet.

Både Ålholm Skole i Valby, Rådmandsgade Skole på Nørrebro, Humlehaveskolen i Odense og Tovshøjskolen i Århus giver fridage i forbindelse med ramadanen. Skolerne serverer også halalslagtet kød, undlader svinekød og tillader børn at bade med undertøj på eller bag bruseforhæng, hvis de ikke vil være nøgne sammen med andre.

- Det giver os ingen problemer eller ekstraarbejde at tage de hensyn, så hvorfor skulle vi lade være? For os er det jo ligegyldigt, om vi køber kødet hos en dansk eller en muslimsk slagter, siger Dorthe Boe Nielsen, viceskoleinspektør på Humlehaveskolen, som har 98 procent tosprogede elever.

Blandt de øvrige politiske partier er der heller ikke opbakning til forslaget. Både Venstre, De Konservative og Socialdemokraterne afviser at ændre på lovgivningen.

Selvom undervisningsminister Bertel Haarder (V) deler deler Dansk Folkepartis bekymring over børn, der faster i ramadanen, mener han ikke, det er muligt at lovgive sig ud af problemet.

- Hvis jeg kunne trykke på en knap, og dermed få de muslimske børn til at holde op med at faste, havde jeg trykket på den for længst. Men vi kan jo ikke tvangsfodre børnene, siger han.

Der skal ikke tages særlige hensyn til muslimske elever, mener DF's Martin Henriksen. - Foto: stock.xchng.