DF’s skærpede islam-retorik er ren overlevelseskamp

Der er sandsynligvis nogle vælgere, som kan hentes tilbage til Dansk Folkeparti, når partiet nu hvæsser kløerne i debatten om udlændinge og islam. Men strategien risikerer at give bagslag, vurderer iagttagere

Dansk Folkepartis formand, Morten Messer-schmidt, afviser, at hans tale på landsmødet i weekenden er udtryk for panik før lukketid: ”Den kan ses som et dementi af påstanden om, at udlændingepolitikken er død,” siger han.
Dansk Folkepartis formand, Morten Messer-schmidt, afviser, at hans tale på landsmødet i weekenden er udtryk for panik før lukketid: ”Den kan ses som et dementi af påstanden om, at udlændingepolitikken er død,” siger han. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

I begyndelsen af sommeren var det identitetspolitik og woke-kultur, som DF-formand Morten Messerschmidt blæste til kamp imod. Derefter skiftede Dansk Folkeparti fokus til at ville forbedre forholdene i sundhedsvæsenet og for landets ældre. 

Men hverken angrebet på de krænkelsesparate eller løfter til de ældre lader til for alvor at have flyttet noget for Dansk Folkeparti, som længe har kæmpet med sløje meningsmålinger. I den seneste måling fra Voxmeter ligger partiet til blot 2,1 procent af stemmerne. Altså kun akkurat lige på den rigtige side af spærregrænsen.