Prøv avisen

Døve-tv fjernes fra finanslov: Alle er nu afskediget

Foto: Nima Stock

Døvefilm, der producerer tegnsprogs-tv til Danmarks Radio, var i august udeladt fra regeringens udspil til en ny finanslov. Nu har institutionen taget konsekvensen og afskediget samtlige medarbejdere

Lillejuleaftensdag bliver det sidste fjernsynsprogram med tegnsprogstalende værter fra Døvefilm sendt på Danmarks Radio. Derefter bliver det ugentligt tilbagevendende tegnsprogs-tv-program ”Tidens Tegn” zappet væk fra sendefladen.

I hvert fald hvis regeringen får den del af sit finanslovsforslag igennem, der fjerner det årlige statstilskud til Døvefilm, den medieinstitution, der producerer fjernsyn for døve til Danmarks Radio.

I slutningen af september kunne Kristeligt Dagblad fortælle, at Døvefilm står til at blive taget af finansloven og dermed miste sit årlige tilskud på sædvanligvis omkring syv millioner kroner. Siden dengang har Døvefilm taget konsekvensen. Alle 22 medarbejdere er nu blevet opsagt.

Det fortæller institutions-leder Mette Bergqvist, der måske selv skal ud og lede efter nyt arbejde. Fratrædelserne på Døvefilm skal efter planen ske i perioden mellem december og marts og dermed efter, at finansloven skal være vedtaget i november.

”Der er i alle opsigelser en klausul om, at kommer vi til at stå på finansloven i fuldt omfang, bliver opsigelserne trukket tilbage,” siger Mette Bergqvist.

Adspurgt, hvorfor Døvefilm afskediger alle medarbejdere, inden finansloven overhovedet er vedtaget, og institutionen dermed får vished om, hvorvidt den overlever eller ej, svarer Mette Bergqvist, at ”det er for at begrænse den gæld, vi får.”

”Hvis ikke vi får finanslovsbevillingerne, eksisterer vi jo ikke længere, og så har vi ikke indtægter nok til at dække de udgifter, vi kan se, at vi har,” siger hun.