DR om kritik af program: Det er en 11-årigs blik på Iran

Kanalredaktør Morten Skov Hansen svarer på ugens kritik. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Vi afdækker dog mange forskellige forhold på kanalen. Det er et urimeligt krav, at vi - bare fordi vi er i Iran - skal fortælle alt, hvad der er at sige om det iranske styre og den iranske historie
Morten Skov Hansen

Børnekanalen DR Ultra afviser at blåstemple iransk tørklædetvang med omstridt program

En hån mod iranske kvinders ønske om ligestilling. Sådan lyder noget af den hårde kritik af børne- og ungdomskanalen DR Ultras program ”Dicte tester mode i Iran”, hvor 11-årige Dicte er taget til Iran sammen med sin familie. Her afprøver og fortæller hun om de iranske kvinders dragter og hovedtørklæder, som det iranske præstestyre kræver, at kvinderne går i. Kanalredaktøren Morten Skov Hansen svarer her på ugens kritik:

Hvorfor har I valgt at afdække tørklædemoden i netop Iran?

"På DR Ultra vil vi give børnene et indblik i den del af verden, de selv befinder sig i, men også fortælle, at livet leves meget anderledes andre steder. Så selvom de medvirkende iranske kvinder taler om mode og forfængelighed, ligesom vi kan gøre i Danmark, opdager Dicte også, at kvinderne er begrænsede af, hvad de må iklæde sig."

Kommer det til udtryk, at livet leves meget forskelligt?

"Ja, det synes jeg. I sådan et program er det ikke meningen, at vi skal have alt med. Det er en dansk 11-årig piges øjne og ord i Iran. Når Dicte fortæller, at de ikke kan filme frisøren, fordi hun har løst hår, er det

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.