DR og TV 2 kritiseres for at tillade hadefuld debat

Ifølge ny rapport er 15 procent af kommentarerne på de to store mediers Facebook-sider hadefulde. Foto: Nima Stock

Institut for Menneskerettigheder kalder i en ny rapport hver syvende kommentar på DR Nyheders og TV 2 Nyhedernes Facebook-sider for ”direkte hadefuld.” Men DR og mediejurist mener, at det er færre

Overalt på nettet støder man på det. Ophedede diskussioner i kommentarspor til mediernes nyheder. Og ofte vil man også finde kommentarer, der kan virke endog meget stødende og direkte hadefulde.

Institut for Menneskerettigheder har i en ny rapport undersøgt knap 3000 kommentarer fra DR Nyheders og TV 2 Nyhedernes Facebook-sider for at analysere, hvor ofte hadefulde kommentarer optræder i den offentlige debat.

Fremkomsten af sociale medier har gjort, at flere borgere kan deltage i den offentlige debat. Men ifølge den nye rapport er 15 procent af kommentarerne på de to store mediers Facebook-sider hadefulde. Det svarer til hver syvende kommentar. Og det afholder mange fra at bruge deres ytringsfrihed og deltage i debatten, konkluderer rapporten.

Christian Lindhardt er redaktionschef for indhold til web og mobil på DR. Han mener, at DR allerede er blevet bedre til at sortere i de hadefulde kommentarer og forklarer, at de vil blive ved med at øge indsatsen på det område.

”Vi vil blive ved med gå ind i debatterne og opfordre folk til at tale ordentligt til hinanden. Jeg tror lidt, at det er en proces det

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.