Prøv avisen

Du skal oppe dig for at følge med amish-folk

Du skal have vandreskoene på, hvis du skal følge med Amish-folket. Her ses tre Amish-drenge i Pennsylvania, USA. Foto: Sylvain Grandadam

Skridttællere kommer på overarbejde, når de sidder på en amish

Det kan være svært at nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen, hvis du gerne vil holde formen. Men ikke for amish-folket i Canada.

I gennemsnit tager en voksen amish nemlig 16.000 skridt om dagen. Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk. 

Det er næsten dobbelt så mange skridt, som vi gennemsnitligt går i Danmark. Her ligger tallet på sølle 8.300 skridt.

 Læs mere på Videnskab.dkAmish-børn har mindre astma

Instituttet har sammenlignet flere landes aktivitetsniveau i en ny rapport.

"Hvis man ser amish-folkets aktivitetsniveau som et udtryk for aktivitetsniveauet i gamle dage, og voksne danskeres aktivitetsniveau som et udtryk for aktivitetsniveauet i det 21. århundrede, tyder det på, at aktivitetsniveauet næsten er halveret i løbet af de sidste 150 år," fortæller seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet.
 
Amish-folket lever næsten uden moderne teknologi, men hvis du gerne vil hale ind på dem, kan du tage en tur på cyklen.
 
Læs mere på Videnskab.dk: Skridttæller får ældre op af stolen

I studiet tæller hvert minut cykling nemlig for 60 skridt. Inkluderer man cykling i sin skridttælling, ligger gennemsnits-danskeren på hele 9.600 skridt per dag. Men det er stadig langt fra amish-folket, der i rapporten betegnes som meget aktive.
 
Er du til gengæld én af de 33 procent af danskerne, som går under 7.500 skridt om dagen, beskriver forskerne dig som inaktiv.
 
Men du er ikke alene, for amerikanerne og japanerne er også i denne kategori. Så hvis du har en lidt doven side, vil du måske føle dig hjemme i USA eller Japan.

Læs mere på Videnskab.dk: Forskere opdager et helt nyt kapitel i menneskets historie  Til gengæld vil du have svært ved at slappe af i Australien, her går de nemlig gennemsnitligt 11.000 skridt per dag.