Prøv avisen

Dyremoses holdning til forbud var kendt

Charlotte Dyremoses modstand mod tørklædeforbud var kendt i den Konservative Folketingsgruppe. Bendtsen forventer, at hun retter ind.

Det kom måske bag på partiformand Bendt Bendtsen, men den konservative folketingsgruppe var udmærket klar over, at Charlotte Dyremose er imod et tørklædeforbud for dommere. Det bekræfter den nyudnævnte gruppeformand Lars Barfoed.

- Ja, jeg kender bestemt godt til hendes position, siger Lars Barfoed til Ritzau.

Torsdag udfordrede Charlotte Dyremose partiet ved at proklamere, at hun vil trykke på nej-knappen, når Folketinget til efteråret skal stemme om VK-regeringens forbud mod, at dommere bærer tørklæder eller andre religiøse symboler i retten.

Det fik øjeblikkelig partiformand Bendt Bendtsen til at bede hende om at rette ind, hvilket hun senere torsdag afviste. Barfoed vil ikke spekulere i, hvad der sker, hvis hun fastholder sit synspunkt.

- Vi har lyttet til, hvad Charlotte mener, men vi kan jo ikke tage endelig stilling, før vi bliver præsenteret for et lovforslag. I den forbindelse vil det være bedst, hvis gruppen samlet kan støtte forslaget. Derfor synes jeg også, at Charlotte til den tid skal overveje, om det ikke er et fornuftigt kompromis, også i forhold til hendes holdning, siger Lars Barfoed.

Charlotte Dyremose, foto: Kristian Djurhuus
Charlotte Dyremose, foto: Kristian Djurhuus
Charlotte Dyremose, foto: Kristian Djurhuus
Charlotte Dyremose vil stemme imod det lovforslag, der skal forbyde dommere at bære tørklæde. - Foto: www.konservative.dk
Charlotte Dyremose vil stemme imod det lovforslag, der skal forbyde dommere at bære tørklæde. - Foto: Kristian Djurhuus
Charlotte Dyremose, foto: Kristian Djurhuus
Charlotte Dyremose, foto: Kristian Djurhuus Foto: Kristian Djurhuus.
Dyremose stemmer imod tørklædeforbud -arkivfoto af Charlotte Dyremose. Foto: Simon Bohr