Dette er en politisk analyse. 

Efter historisk tæt valg: Farligt for midten at isolere fløjene

Folketingsvalget så i aftes ud til at ende i den ventede gyser. Det lægger op til svære regeringsforhandlinger, hvor en ny regering over midten kan sætte fløjpartier uden for indflydelse. Det risikerer at øge polariseringen

Statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet, Pia Olsen Dyhr fra SF, Mai Villadsen fra Enhedslisten, Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre, Franciska Rosenkilde fra Alternativet og Sikandar Siddique fra Frie Grønne før den afsluttende partilederdebat i Folketingssalen, efter resultatet af folketingsvalget er kendt, sent på valgaftenen, på Christiansborg, København, tirsdag den 1. november 2022. Tirsdag er der folketingsvalg i Danmark..
Statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet, Pia Olsen Dyhr fra SF, Mai Villadsen fra Enhedslisten, Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre, Franciska Rosenkilde fra Alternativet og Sikandar Siddique fra Frie Grønne før den afsluttende partilederdebat i Folketingssalen, efter resultatet af folketingsvalget er kendt, sent på valgaftenen, på Christiansborg, København, tirsdag den 1. november 2022. Tirsdag er der folketingsvalg i Danmark.. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Stemmerne er talt op efter fire ugers hektisk kamp om magten i Danmark. Det blev i høj grad midtens folketingsvalg.

Om Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, fik de afgørende mandater til at bestemme farven på landets statsminister, var endnu uklart, da redaktionen sluttede tirsdag aften. Men de første valgstedsmålinger bekræftede, hvad andre målinger op til valget har vist: at statsminister Mette Frederiksen (S) som minimum får svært ved at fortsætte med den etpartiregering, hun har stået i spidsen for i tre år.