Eksperter kritiserer forslag om flere optagelsesprøver: Bedst for de velstillede børn

Velstillede børn har fordel af de nye optagelsesformer, regeringen vil satse mere på, når unge i fremtiden skal søge ind på uddannelser, lyder kritik

Uddannelsesminister Jesper Petersen (S) vil gøre op med "karakterræset" på gymnasierne ved at indføre en karaktergrænse på 10 til alle videregående uddannelser.
Uddannelsesminister Jesper Petersen (S) vil gøre op med "karakterræset" på gymnasierne ved at indføre en karaktergrænse på 10 til alle videregående uddannelser. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Selvom det er uddannelsesminister Jesper Petersens (S) ambition, er det slet ikke sikkert, at det vil gøre noget godt for den sociale mobilitet i uddannelsessystemet, hvis et flertal i Folketinget nikker ja til hans forslag om et nyt optagelsessystem for videregående uddannelser.

Sådan lyder det fra en række eksperter og aktører, efter at regeringen tirsdag fremlagde et udspil, der skal ændre, hvordan studerende optages på de videregående uddannelser, og som – ifølge regeringen – skal tage ”toppen” af karakterræset og forbedre ”den sociale mobilitet”.