Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

EL: Vi tillader aldrig konservativ finanslov

EL: Vi tillader aldrig konservativ finanslov Foto: Asger Ladefoged

Enhedslisten skyder fuldstændig De Konservatives håb om en borgerlig finanslov ned

De Konservatives håndsrækning til regeringen i forhandlingerne om finansloven er spildt. Enhedslisten afviser nemlig fuldstændig at stemme blankt til en finanslov - hvilket er den eneste mulighed for, at regeringen og De Konservative skulle kunne få flertal sammen.

- Det er helt urealistisk at forestille sig, at Enhedslisten skulle undlade at stemme ved afstemningen om en finanslov, som er baseret på en aftale mellem regeringen og De Konservative, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

LÆS OGSÅ: SF skeptiske over for konservativ finanslov

De Konservatives fire krav til Finansloven er, at selskabsskatten skal sænkes til 20 procent, NOx-afgiften skal rulles tilbage, arveafgiften fjernes og rådighedsreglerne for ledige strammes op.

Og det er alt sammen helt uspiseligt for Enhedslisten:

- En aftale mellem regeringen og De Konservative vil jo indeholde en række ting, der vil føre til øget ulighed i vores samfund, og det er klart, at vi vil stemme imod enhver finanslovaftale, der fører til mere ulighed, siger Per Clausen og tilføjer:

- I øvrigt har vi ikke nogen interesse i at legitimere et samarbejde mellem regeringen og de borgerlige partier. Så det kan man godt glemme alt om.

LÆS OGSÅ: LA til Konservative: Pligt at vælte Thorning

Både SF og Socialdemokraterne har ellers - trods politiske uenigheder med De Konservative krav - hilst håndsrækningen fra det borgerlige parti velkommen.

Men når Venstre og Liberal Alliance nægter at hjælpe regeringen med at få flertal for finansloven, og Enhedslisten umuliggør en konservativ finanslov, er regeringens eneste mulighed nu at lave en finanslovaftale med Enhedslisten.

Og det bliver ikke uden tydelige aftryk fra Liste Ø, forsikrer Per Clausen:

- Vores betingelse er, at der bliver repareret på de ulykker, regeringen har foretaget sammen med de borgerlige partier ved skatteaftalen og førtids- og fleksjobreformen. Der er skabt øget ulighed, og det vil vi bruge finansloven til at få repareret på.