Elektronisk skattejagt i naturen hitter

Nyd naturen og gå på jagt med en GPS, den elektroniske stifinder. Overalt i Danmark kan man finde gemte skatte, og der bliver stadig flere at lede efter

Når man går på jagt, tager man nogle småting med, som man kan lægge i ”cachen” i bytte for det, der ligger i forvejen, og man skriver en hilsen i logbogen. –
Når man går på jagt, tager man nogle småting med, som man kan lægge i ”cachen” i bytte for det, der ligger i forvejen, og man skriver en hilsen i logbogen. –. Foto: .

Det er efterår, og den danske natur står smukt med løv i alskens farver. I bunkerne af blade og muld finder man dog ikke kun småkravl og andre dyr man kan også gå på rigtig skattejagt som en del af dillen geocaching.

Geocaching er en verdensomspændende hobby for flere og flere mennesker også i Danmark. Men oprindelig stammer legen fra Oregon i USA, hvor it-konsulenten Dave Ulmer i år 2000 satte sig for at teste nøjagtigheden af den dengang nye GPS-teknologi, som man i dag især kender fra små computere, der kan hjælpe med at finde vej, når man kører bil, men som også findes i mange nyere mobiltelefoner.

Dave Ulmer gemte en lille beholder i en skov nær sit hjem og skrev de præcise koordinater på en hjemmeside på internettet. I beholderen lagde han nogle småting og en logbog med opfordringen Tag noget efterlad noget, og sådan fungerer legen også i dag.

På den danske hjemmeside geocaching.dk eller den internationale geocaching.com kan man finde koordinaterne til mere eller mindre sværttilgængelige caches (skatte), en beskrivelse af stedet og et vink om, hvor man finder skatten. Når man går på jagt, tager man nogle småting med, et stykke legetøj, en kontorartikel, en figur eller andet, som man kan lægge i cachen i bytte for det, der ligger i forvejen, og man skriver en hilsen i logbogen.

I Danmark findes der adskillige caches den 18. oktober i år var der 19.794 cahes gemt rundtomkring i det ganske land.

dalsgaard@k.dk