En robot kan være fremtidens hjemmehjælper

Delvist selvkørende lastbiler vil køre gennem Danmark
Selvkørende teknologier kan give bedre udnyttelse ...

Vesthimmerlands tidligere borgmester, byrådsmedlem Jens Lauritzen (V) venter bare på, at Folketinget vil ændre lovgivningen, så helt selvkørende biler bliver tilladt på vejene. Idéen er, at bilen skal fragte kommunens hjemmehjælpere rundt til de ældre i kommunen uden chauffør. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO

Jeg tror, vi står over for en menneskelig udfordring, vi aldrig har kendt før, fordi det går så stærkt nu, men jeg synes, det er spændende at være med til.
Ole Glahn (R), kommunalpolitiker

Fremtidens velfærd er på dagsordenen på det kommunale topmøde i Aalborg. Den tekniske udvikling udfordrer både ansatte og borgere, lyder det

På billedet på storskærmen i Aalborg Kongrescenter ligner det en bil af legoklodser, men det skulle være en fuldt funktionsdygtig, selvkørende bil.

Den er importeret til Vesthimmerland, hvor byrådsmedlem, tidligere borgmester Jens Lauritzen (V), faktisk bare venter på, at Folketinget vil ændre lovgivningen, så helt selvkørende biler bliver tilladt på vejene. Idéen er, at bilen skal fragte kommunens hjemmehjælpere rundt til de ældre i kommunen uden chauffør.

Jens Lauritzen er på scenen sammen med sin kollega, borgmester Charlotte Christiansen (S) fra Assens Kommune, og de bliver interviewet af tv-værten Mikael Kamper om det ellers noget abstrakte begreb ”disruption” på velfærdsområdet. Det vil sige det med, at teknologiske omvæltninger dramatisk vil ændre både økonomiske og beskæftigelsesmæssige vilkår på kort tid. Det er et af de store temaer på det kommunale topmøde, hvor byrådsmedlemmer og borgmestre fra landets 98 kommuner mødes, og hvor formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, påpeger, at 60 procent af eleverne i landets folkeskoler får et job, der end ikke eksisterer endnu.

Hans tale handler

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.