En stor stjerne kom forbi

Årets grønlandske julemærke blev afsløret i går

Kronprins Frederik afslørede i går årets grønlandske julemærke ved et arrangement i Det Grønlandske Hus i København. --
Kronprins Frederik afslørede i går årets grønlandske julemærke ved et arrangement i Det Grønlandske Hus i København. --. Foto: Keld Navntoft.

Årets grønlandske julemærke viser en julestjerne, som lyser op i vinduet i et grønlandsk hjem, og som lyser op i ansigterne på forventningsfulde mennesker i en mørk tid.

Da julemærket, som er tegnet af den 37-årige kunstner Camilla Nielsen, i går blev præsenteret i Det Grønlandske Hus i København, var der dog én stjerne, der lyste mere end julestjernen, nemlig kronprins Frederik. Sidste år sagde han ja til at blive protektor for Den Grønlandske Julemærkefond, som i 36 år har udgivet det grønlandske julemærke.

Kronprinsen blev modtaget med stående klapsalver fra de omkring 150 fremmødte gæster, og i sin tale ved præsentationen takkede formanden for julemærkefonden, Steen Jeppson, da også Kronprinsen for at være protektor. Han nævnte, at dronning Margrethe i 1983 tegnede det grønlandske julemærke, og med et smil fortsatte han:

"Nu hører det ligesom mere til i familien, efter at Dronningen fik sat sit præg på det grønlandske julemærke, og hvor vi nu har fået hendes søn Kronprinsen ind i foretagendet, så det lover godt."

Ved arrangementet holdt sangeren Julie Bertelsen en tale, og hun pegede på kunstens betydning som det sted, hvor mennesker kan mødes:

"Kunsten formidler det fælles og udvider vore horisonter. På den måde kan kunsten skabe større tolerance og måske i sidste ende skabe fred i verden."

Efter hendes tale kneb mange en tåre, da Julie Berthelsen sang sammen med det grønlandske Aavaatkoret.

kiil@k.dk