Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Engell: Per Ørum er færdig i politik

Den politiske karriere er slut for Per Ørum Jørgensen, lyder Hans Engells vurdering. Foto: Marie Hald Denmark

Med sit farvel som Kristendemokraternes formand er Per Ørum Jørgensen færdig som politiker, mener Hans Engell

Der er ikke mere at komme efter for Per Ørum Jørgensen, der onsdag vinkede farvel som formand for Kristendemokraterne, fordi han ikke får opbakning fra Vestjyllands storkreds, hvor partiet står stærkest.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell om fremtidsudsigterne for den 41-årige politiker.

- For Per Ørum er den politiske karriere slut. Han var konservativt folketingsmedlem og gik efter en periode som løsgænger over til Kristendemokraterne. Det lykkedes ikke ved folketingsvalget, og siden har meningsmålingerne ikke været gode, siger Hans Engell.

LÆS OGSÅ: Per Ørum forlader Kristendemokraterne

- Nu er der intern modstand, så der er ikke noget at komme efter. Så han skal til at koncentrere sig om noget andet i tilværelsen end politik

Ved folketingsvalget vandt Per Ørum Jørgensen ikke et vestjysk kredsmandat, og Kristendemokraterne fik kun 0,8 procent af stemmerne.

Partiet er nu igen i krise efter formandsopgøret kun et år før kommunalvalget, mener Hans Engell.

- De mister et kendt ansigt. Han har ikke været den store stemmesluger, men de fik godt 30.000 stemmer ved folketingsvalget. De skal bygge noget helt nyt op. Det kan både være deres chance og deres fallit, siger han.

LÆS OGSÅ: Per Ørum holder alle muligheder åbne

Omvendt kan det være Venstres chance, hvis Kristendemokraterne knækker. Lars Løkke Rasmussen var blevet statsminister i stedet for Helle Thorning-Schmidt (S), hvis de vestjyske vælgere havde stemt til Venstre i stedet for på Kristendemokraterne.

- Spørgsmålet er, om Kristendemokraterne overlever. Hvis de ikke havde været der, og flertallet af deres stemmer var gået til andre borgerlige partier, så havde Lars Løkke vundet folketingsvalget. Forskellen mellem rød og blå blok var ikke større, siger han.