Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Enhedslisten blæser frem trods indre uvejr

Enhedslistens frontfigur Johanne Schmidt Nielsen har grund til at smile. Trods kritik af baglandets revolutionære drømme, oplever partiet stor medlemsfremgang, Foto: Jens Nørgaard LarsenDanmark

Medlemmerne strømmer til Enhedslisten trods uro i baglandet og afblæsningen af en nært forestående revolution

Siden årsskiftet er Enhedslistens medlemstal steget med 17 procent, og alene i juli har lidt flere end 250 meldt sig ind.

Det sker trods en sommermåned med uro i baglandet, diskussion om det ønskværdige i en voldelig revolution og udtalelsen fra et medlem, Mogens Duclos Julsdorf, der kaldte Blekingegadebanden for nogle "ægte idealister", hvis "handlekraft" han "misunder".

LÆS OGSÅ:Johanne sætter baglandet på plads

Udtalelser, som han nu har trukket tilbage efter en kammeratlig henvendelse fra Enhedslistens Forretningsudvalg.

- Det minder mest af alt om den skræmmekampagne, som SF og Socialdemokraterne kørte over for Dansk Folkeparti tilbage i starten af 0'erne, siger Peter Mogensen, politisk kommentator på blandt andet TV 2.

Han mener derfor ikke, at man skal lægge for meget i den seneste tids uro.

- Det bliver kun taget seriøst af nogle få højreradikale elementer i dansk politik, siger han.

Når vælgerne fortsat strømmer til Enhedslisten, skyldes det ifølge Mogensen en utilfredshed hos de danskere, der havde håbet på en mere rød politik efter valget i september 2011. Især hos nu tidligere SF'ere er utilfredsheden stor.

- Det er et manifest. Det er ikke bare en humørsvingning eller en periodisk ting det her. Det er en grundlæggende skuffelse over, at SF medvirker til en politik, der ikke er SF-politik, siger Peter Mogensen.

Enhedslisten oplevede den hidtil største vælgertilslutning i meningsmålingerne nogensinde i slutningen af juni, efter at regeringen indgik et skatteforlig med blå blok - netop som Enhedslisten ellers troede, at den havde lavet en aftale med regeringen.

I kølvandet på det tumultariske forhandlingsforløb og Enhedslistens frontfigur, Johanne Schmidt-Nielsens, harmdirrende vredesudbrud på direkte tv, fik Enhedslisten hele 805 nye medlemmer over en weekend.