Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Det Etiske Råd får seks nye medlemmer

Eva Secher Mathiasen er et af de seks nye medlemmer. Arkivfoto. Foto: Leif Tuxen

Fra første januar 2017 indtræder seks nye medlemmer i Det Etiske Råd. De nye medlemmer har baggrund inden for så forskellige områder som idéhistorie, erhvervsliv, sundhedsvæsen og psykologi og skal fra foråret været med til at vedtage rådets nye arbejdsplan

Til nytår får Det Etiske Råd seks nye medlemmer, mens seks af de nuværende medlemmer forlader rådet. De nye medlemmer tæller formanden for Dansk Psykologforening, Eva Secher Mathiasen, kommunikationschefen i Dansk Arbejdsgiverforening, Mia Amalie Holstein, forfatter og idéhistoriker Rune Engelbreth Larsen og filosofiprofessor ved Roskilde Universitet Thomas Søbirk Petersen, der alle er udpeget af Udvalget Vedrørende Etisk Råd i Folketinget.

Derudover har to af regeringens ministre udpeget de to resterende medlemmer. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen(V) har udpeget sygeplejerske og hospicechef ved Ankerfjord Hospice, Herdis Hansen, mens tidligere chef i brancheorganisationen IT-branchen, Morten Bangsgaard, er udpeget af erhvervsminister Brian Mikkelsen(K).

Indsættelsen af de nye medlemmer sker op til, at rådet til foråret skal vedtage en ny arbejdsplan for det kommende års projekter.

Rune Engelbreth Larsen ser frem til at indtræde i rådet, hvor han vil bidrage med sin baggrund inden for idéhistorie. Han har blandt andet en fortid som medstifter og formand for Minoritetspartiet og som mangeårig politisk skribent for Politiken, men med medlemskabet ser han frem til kunne fordybe sig i diskussioner, som ikke forfalder til politiske holdninger:

”Jeg synes, det er nogle spændende arbejdsprocesser, der foregår i rådet. Det er jo et forum, hvor man diskuterer komplekse emner helt renset for værdi- og fløjpolitiske synspunkter, og hvor man i stedet sætter sig ned og spørger hinanden, ’hvad ved vi egentlig om det her emne?’”

Han håber samtidig, at han med sit medlemskab kan bringe nye emner om natur og biodiversitet på banen:

”Natur og biodiversitet har ikke fyldt så meget i rådets tidligere arbejde, men vi lever i en tidsalder, hvor arter uddør med stor hastighed, og hvor Danmark har nogle helt konkrete udfordringer, vi må tage stilling til. Det åbner for en række interessante spørgsmål, som jeg håber, vi kan tage op til debat.”