Færre elever tager på efterskole

For første gang i 42 år er der nedgang i antallet af efterskoleelever, og skolerne lukker på stribe

Skoleåret 2011-2012 har været et af de værre på de danske efterskoler.

Skolerne oplevede nemlig for første gang siden 1970 en nedgang i elevtallet i forhold til året før. Samtidig er efterskolerne begyndt at lukke på stribe, skriver Fyens Stiftstidende.

I alt syv efterskoler er lukket i det forgangne år. Senest måtte Sydvestfyns Efterskole i Glamsbjerg dreje nøglen om i weekenden.

- Det er helt usædvanligt, må jeg sige. Siden 1990 er der lukket 15 efterskoler i alt, og nu står vi pludselig med, at syv er lukket i år, siger Sophus Bang Nielsen, der er sekretariatsleder i Efterskoleforeningen.

Og derfor kan efterskolerne heller ikke længere bare læne sig tilbage og vente på, at klasserne bliver fyldt op, fastslår han.

- Nogle skoler er ikke aktive nok. De skal være om sig, for eleverne kommer ikke af sig selv længere, som de gjorde tidligere. De skal spørge sig selv, hvad de så kan gøre for at få elever, siger Sophus Bang Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Det er de allerede i fuld gang med på Vestfyns Efterskole, der er Danmarks mindste.

- Vi er opmærksomme på, at vi ikke bare skal tro, eleverne kommer af sig selv. Hjemmesiden skal være levende og vi har også købt annoncering på Facebook, siger forstander Marie Klit.