Prøv avisen

Første Bollywood-film om Jesus på vej

Indisk film om Jesu liv skal sprede "et budskab om kærlighed og fred"

Det er netop blevet offentliggjort, at den indiske filmindustri Bollywood vil satse på en film om Jesus. Det skriver avisen Indian Express. Selskabet Aditya Productions vil finansiere projektet, som anslås at komme til at koste 30 millioner dollar.

Indspilningerne begynder i næste måned, og filmen forventes at udkomme på engelsk og på tre indiske sprog i andel halvdel af 2011. Den vil skildre Jesu liv fra hans fødsel til hans død og opstandelse.

Skuespilleren Pawan Kalyan, der vil lægge stemmer til filmene, mener ifølge avisen Christian Today, at de vil nå ud til et stort publikum.

"Der er millioner af mennesker, der bekender sig til kristendommen. Det er en stor religion. Der vil være et stort publikum til denne film," udtaler Kalyan.

Selvom filmen særligt appellerer til kristne, forsøger filmen at nå ud til et globalt publikum. Instruktøren Singeetham Srinivasa Rao håber, at israelere og palæstinensere vil høre budskabet i den nye film.

"Hvor der end er konflikter, smerte og krig, vil vi gerne sende et budskab om fred og kærlighed," udtaler han.

Filmholdet har fået lov til at tage til Jeriko og Betlehem for at indspille nogle af scenerne. Rollebesætningen vil udgøres af både lokale folk fra Det Hellige Land og en række indiske skuespillere.

Ifølge produceren Konda Krishnam Raju er filmen anderledes end tidligere film om Jesus, idet den især vil fokusere på Jesu barndom. Derfor vil der i filmoptagelserne blive inddraget mange indiske børn.

I modsætning til tidligere skildringer af Jesus vil der i filmen også indgå syv tilbedelsessange. Men Rao udtaler ifølge den engelske avis The Guardian, at filmen ikke vil være præget af den spektakulære brug af musik og dans, som man ofte finder i Bollywood-film.

Raju tilføjer, at det er den første film om Jesus i Bollywood-industriens 79-årige historie.

bagsiden@kristeligt-dagblad.dk