Prøv avisen

Få mest valuta for feriedagene i 2020

- En oplagt destination uanset årstid er London og Berlin. Der er mange kulturelle oplevelser og en kæmpe kapacitet af flybilletter. Det er næsten altid en af de billigste destinationer at rejse til, og der er masser af daglige afgange. Skal man have mere varmegaranti, er Israel, Egypten og Dubai oplagte, siger Momondos danske presseansvarlige, Lasse Skole Hansen. (Arkivfoto) Foto: Enrique Calvo/Reuters

Hvis du er blandt dem, der ikke arbejder helligdage og weekender, er der god økonomi i at tjekke næste års højtider, før du lægger ferieplaner for 2020.

Året er ved at rinde ud, og kigger du allerede frem i næste års kalender, kan du få flere feriedage i træk, hvis du lægger dem strategisk.

Det viser en oversigt fra rejsesøgemaskinen Momondo.

- Manges hovedferie ligger i sommeren som tre sammenhængende uger. Men det kan godt betale sig at tjekke muligheden for et par dages fri til for eksempel påske eller pinse, siger Momondos danske presseansvarlige, Lasse Skole Hansen.

Napper du tre feriedage op til skærtorsdag den 9. april 2020, kan du strække ferien til ti dage.

- På det tidspunkt har vinteren været lang. Og trænger man til sol, er Sydspanien oplagt. Der er rig mulighed for at få lidt forsmag på sommeren.

- Du vil også bedre kunne komme til ved attraktionerne, inden det helt store turistryk sætter ind i sommerperioden, siger Lasse Skole Hansen.

De følgende måneder er der også flere muligheder. Både store bededag 8. maj, Kristi himmelfartsdag 21. maj og 2. pinsedag 1. juni falder på hverdage.

Snupper du fire feriedage rundt om en af ovenstående dage, giver det altså ni dages fri.

- Hvis man generelt er fleksibel med dagene, er der ofte mange penge at spare. Tirsdag er ofte en billig afrejsedag, siger Lasse Skole Hansen.

Drømmer du om at skifte sjap og slud ud med sol og strand, kan du for seks dages fri strække næste års juleferie fra 19. december 2020 til og med 3. januar 2021.

Skal der også være råd til julegaver, så skal man dog tage afsted et godt stykke tid inden, pointerer direktør for Danmarks Rejsebureau Forening Lars Thykier.

- Fly- og togselskaberne har også læst kalenderen, så de ved godt, hvornår der er påske, pinse og jul. Julen er den absolut dyreste tid på året. Og selskaberne strækker typisk sæsonen fra 15. december til 15. januar.

- Det kan være et trick at rejse omkring den 10. december og tage hjem mellem jul og nytår. For der er alle andre typisk afsted, så flyene er ofte halvtomme, siger Lars Thykier.

Det kan også være en idé at kigge på pakkerejser med fly og hotel, for flyselskaber tilbyder pakkepriser, som man ellers ikke har adgang til.

Der kan være penge at spare på billetten ved at tage en mellemlanding til destinationer uden for Europa, men prisen er nogenlunde den samme for direkte afgange til europæiske destinationer. Medmindre der kun er få afgange eller et enkelt selskab, som flyver dertil.

- I stedet for at flyve til de mest populære byer kan man også flyve til lufthavne i nærheden og tage toget det sidste stykke. Både i Europa, Asien og på den amerikanske østkyst er der rigtig gode forbindelser, tipper Lars Thykier.

/ritzau fokus/