Facebook vil skabe en ny virtuel verden: Vi vil ikke erstatte virkeligheden. Blot udvide den

Facebook vil bygge en online verden, hvor mennesker er til stede som en digital udgave af sig selv

I det nye "metaverse" skal man kunne mødes virtuelt på en langt mere naturtro måde. Eller som Facebook skriver på sin hjemmeside, så skal man kunne indlede en ny fase af ”kontakt og oplevelse” i virtuelle tre-dimensionelle rum.
I det nye "metaverse" skal man kunne mødes virtuelt på en langt mere naturtro måde. Eller som Facebook skriver på sin hjemmeside, så skal man kunne indlede en ny fase af ”kontakt og oplevelse” i virtuelle tre-dimensionelle rum. Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix.

Den amerikanske tech-gigant Facebook går i gang med at bygge et såkaldt metaverse – en onlineverden, hvor mennesker er til stede som en digital udgave af sig selv. Her skal man kunne mødes virtuelt på en langt mere naturtro måde. Eller som Facebook skriver på sin hjemmeside, så skal man kunne indlede en ny fase af ”kontakt og oplevelse” i virtuelle tre-dimensionelle rum.

Sagt med lidt mere almindelige ord, får man et ekstra lag af information på sin kommunikation – ifølge Facebook ikke for at ”erstatte” virkeligheden, men for at ”udvide den”. Og på den mere jordnære bane betyder projektet, at Facebook vil hyre 10.000 nye ansatte i EU til projektet.

Hvorfor det lige skal være i Europa, udviklingen skal foregå, forklarer Facebook på sin hjemmeside på denne måde: ”Europa er meget vigtig for Facebook (…). Vi har længe troet på, at europæisk talent er førende, det er derfor vi har investeret så meget i Europa over årene.” Det vides ikke, hvor i EU de nye stillinger vil blive oprettet. Men ifølge avisen Irish Times skal nogle af de 10.000 job oprettes i Facebooks europæiske hovedkontor i Dublin.

Som BBC citerer Facebook for at sige, er det ikke et projekt, der bygges på en dag, og den foreløbige tidshorisont er da også fem år. Facebook har sat 50 millioner dollar, det svarer til 320 millioner danske kroner, af til udviklingen af konceptet.