Prøv avisen

Faderhuset anmeldt til politiet for incest

Ifølge et tidligere medlem af Faderhuset har Ruth Evensen forbudt moren til en lille pige at gå til politiet med en incest-anmeldelse pigens far. -

Faderhusets leder, Ruth Evensen, beskyldes for at dække over incest mod en lille pige. Politiet vurderer, om der skal indledes en efterforskning

Politiet skal nu vurdere, om der er grund til at indlede en efterforskning mod lederen af den religiøse sekt Faderhuset.

Det sker efter, at Ruth Evensen og hendes frikirke Faderhuset i aftes blev beskyldt for at have ignoreret en mistanke om incest mod et treårigt barn.

Beskyldingerne blev fremsat af tidligere medlemmer af Faderhuset i magasinet 21 Søndag på DR1.

Håber på større undersøgelse
Udsendelsen fik den forhenværende LO-konsulent Kurt Kløve Sørensen til at politianmelde Ruth Evensen.

- Det var bare ikke nok at sidde og blive forarget. Derfor forekom det mig naturligt med en politianmeldelse. Mit håb er, at sagen vil blive undersøgt til bunds, siger Kurt Kløve Sørensen til politiken.dk.

Det er første gang, at Kurt Kløve Sørensen har tyet til en politianmeldelse, og han understreger, at han ikke har noget personligt forhold eller religiøse interesser i sagen.

Politi bekræfter anmeldelse
Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falster bekræfter anmeldelsen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

- Nu skal vi vurdere, om der er anledning til at gå ind i sagen, tilføjer han.

Besat af dæmon
I Søndagsmagasinet sagde et tidligere medlem af Faderhuset, at Ruth Evensen havde forbudt moren til en lille pige at gå til politiet med en anmeldelse mod faren for incest.

Ruth Evensen mente ifølge det tidligere medlem, at barnet var besat af en dæmon.

Såvel barnets mor som en tidligere musiklærer i Faderhuset bekræftede oplysningerne over for DR.

Ifølge et tidligere medlem af Faderhuset har Ruth Evensen forbudt moren til en lille pige at gå til politiet med en incest-anmeldelse pigens far. - Foto: .