Prøv avisen

FAKTA: Folketingets to-do-liste før sommerferien

Folketinget går ikke på sommerferie efter onsdagens afslutningsdebat. En række aftaler og afstemninger venter.

Folketingets politikere afholder onsdag den lange, traditionsrige afslutningsdebat i folketingssalen. Men de har stadig meget på tapetet, før de kan gå på sommerferie. Her følger et overblik over de større sager:

* Pensionsaftale

Tirsdag fremlagde regeringen med udspillet "Flere år på arbejdsmarkedet" 13 forslag til, hvordan man får flere danskere til at arbejde længere.

Regeringen vil blandt andet give mulighed for at spare mere op uden modregning, lave obligatorisk pensionsopsparing, tilbyde frivillig skattefri udbetaling af efterlønnen og stramme optjeningskrav til fuld folkepension.

Dansk Folkeparti er inviteret til det første møde torsdag.

* Afskaffelse af blasfemiparagraffen

Fredag skal Folketinget stemme om Enhedslistens forslag om afskaffelse af den omstridte blasfemiparagraf. Et bredt flertal bestående af samtlige partier ud over Socialdemokratiet ventes at stemme for.

Efter intern debat i Venstre besluttede regeringspartiet tirsdag at stemme sammen med regeringspartnerne Liberal Alliance og De Konservative.

* Skat

Torsdag tager skatteminister Karsten Lauritzen (V) sammen med partierne hul på arbejdet med at nedsætte en skattekommission, der skal granske de seneste års mange skandaler i skattevæsenet.

* Økonomiaftaler med regioner og kommuner

De årlige aftaler om næste års økonomi for henholdsvis regioner og kommuner skal falde på plads mellem regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening før sommerferien.

* Dagtilbudsudspil

Regeringen fremlagde i slutningen af april et udspil til en modernisering af dagtilbud. Udspillet indebærer blandt andet flere pædagoger til udsatte børn og tilskud til babysittere til forældre med skæve arbejdstider.

Regeringen forhandler med Dansk Folkeparti, der har været med til at afsætte penge til området på finansloven.

Kilder: Ft.dk, Altinget, Ritzau.