Fast ferie-base for familien

FERIETID: Siden 1942 har sommerhuset på Anholt været det faste ferieholdepunkt for præsten og folketingsmedlemmet Søren Krarup (DF)

Søren Krarup holder ferie på Anholt. (Arkivfoto)
Søren Krarup holder ferie på Anholt. (Arkivfoto).

Hvad skal du lave i din ferie?

- I august tager jeg til familiens sommerhus på Anholt sammen med min kone og mine børnebørn.

Hvorfor har du valgt den form for ferie?

- I 1942 byggede mine forældre sommerhuset, der lige siden har fungeret som familiens faste feriebase for mig, mine søskende og vores børn og børnebørn. Det giver en god mulighed for at være sammen og for at slappe af.

Har du planlagt at læse nogle bestemte bøger i din ferie?

- Ja, og jeg glæder mig til at få fred til at læse. Jeg har tænkt mig, at jeg skal læse "Derfor er jeg ikke muslim" af Ibn Warraq og den nye bog om islams historie, "I krigens hus", som Lars Hedegaard, Helle Merete Brix og Torben Hansen har skrevet. Jeg også taget en russisk bog, "Liv og skæbne", med, som jeg håber, jeg også får tid til.

Formår du at holde helt fri i din ferie?

- Jeg håber, jeg får mulighed for at holde helt fri. Mit præsteembede tager bistandspræst sig af, men jeg kan ikke helt afvise, at jeg bliver purret ud, hvis der er nogle politiske sager, jeg bliver bedt om at tage stilling til.

Hvad er din hidtil bedste ferieoplevelse?

- Det er alle oplevelserne på Anholt. De gange, vi har gået øen rundt. Når vi har været ude at bade, og når vi har fået masser af sol.

mikkelsen@kristeligt-dagblad.dk