Tommy Telt kan se hele sit livsværk smuldre på grund af corona

Især mindre virksomheder er hårdt ramt på deres levebrød på grund af coronasituationen. Festarrangør Tommy Telt er en af dem, der har måttet sende sine medarbejdere hjem. Til gengæld fik han forleden en uventet ordre

Det er ikke nemt at udleje festtelte, når folk ikke må samles i større grupper. Tommy Telt er en af de mindre forretningsdrivende, som er ramt af, at det danske samfund er lukket ned i et forsøg på at forsinke og begrænse coronasmitten. – Privatfoto.
Det er ikke nemt at udleje festtelte, når folk ikke må samles i større grupper. Tommy Telt er en af de mindre forretningsdrivende, som er ramt af, at det danske samfund er lukket ned i et forsøg på at forsinke og begrænse coronasmitten. – Privatfoto.

Når man ringer til Tommy Telt ApS, får man Johnny Reimars ”Sikke’n fest” som ventetone. Men nu har udbruddet af coronavirus lukket festen, og i det omfang, telefonen overhovedet ringer i den nordjyske virksomhed for teltudlejning og totalløsninger, er det med afbestillinger.

”Det er rent ud sagt en katastrofe. Jeg sidder her med et chartek med aflyste opgaver for 700.000-800.000 kroner. Jeg har sendt medarbejderne hjem og konen på ferie, der er ikke andet at gøre. Nu er vi kun Søren, han passer telefonen, og mig her. Jeg tror ikke, virksomheden overlever,” siger Tommy Telt, der gennem sine 32 år som ejer af virksomheden ikke har oplevet ”noget, der kommer bare i nærheden af det her”.

Normalt har han ni faste medarbejdere. Men de er altså foreløbig sent hjem på forskellige ordninger, og de løsarbejdere, der plejer at tjekke ind her op mod sommerens festarrangementer, har han bedt om ikke at møde.

”Det hele er aflyst, sportsarrangementer, receptioner, højrebsfesten, konfirmationer. Selv fru Jensen, som skulle bruge syv duge og nogle lysestager, ringede i går og afbestilte, så langt er vi nede.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Normalt ville der hver dag løbe omkring 20 bestillinger til konfirmationsfester ind.

”Vi plejer at have 3000 konfirmationer igennem på en sæson, men der er ingen, der bestiller,” siger Tommy Telt, som ikke mener, han kan holde virksomheden flydende ret længe.

”Vi er sæsonbestemte. Det er nu, vi skal tjene årets penge, og vores kreditter er trukket til det yderste,” siger direktøren, der dog forleden fik en bestilling fra uventet kant.

”Ved Sygehus Syd her i Aalborg har vi lavet et drive-in telt, så folk kan blive testet for coronavirus, og sådan et ville børneafdelingen ved Sygehus Nord også have, men det fungerer ikke for børn at blive undersøgt gennem et nedrullet bilvindue, så de ringede og så fandt vi en løsning,” siger Tommy Telt, der indtil klokken 5 fredag morgen var i fuldt sving foran børneafdelingen.

Nu står der derfor et stort undersøgningstelt med sluser, undersøgelsespladser, gulv og varme foran hospitalet.

”Så behøver de børn, der skal testes, ikke komme ind på selve børneafdelingen,” siger Tommy Telt.

Når Johnny Reimar stadig synger ”Klokken var fem, da vores gæster gik hjem” i virksomhedens telefon, passer det altså ikke længere. Til gengæld var det mester, der gik hjem klokken fem fredag morgen efter arbejdet med corona-teltet til børneafdelingen på Aalborg Sygehus.