Fiskeriformand om gaslækage: Vi ligger ikke søvnløse over det

Heldigvis var der ikke fiskefartøjer i området, da der blev sprængt hul på Nord Stream-gasledningerne, lyder det fra bornholmsk fiskeriformand

"Det er da et samtaleemne herovre, men det er da ikke sådan, at vi ligger søvnløse over det," siger formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening Thomas Thomsen om lækagerne på gasledningerne ud for Bornholm.
"Det er da et samtaleemne herovre, men det er da ikke sådan, at vi ligger søvnløse over det," siger formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening Thomas Thomsen om lækagerne på gasledningerne ud for Bornholm. Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix.

I årtier efter Anden Verdenskrig fik bornholmske fiskere til tider sennepsgasgranater i nettene. Nu er der så opstået to store læk i gasledningerne Nord Stream 1 og 2, der spredte gas i farvandet ud for øen. Begge rørledninger, der ligger i internationalt farvand, men tæt på Bornholm, transporterer normalt gas fra Rusland til Tyskland, men har været lukket ned. Efterfølgende er  beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark hævet til orange. Men det første Thomas Thomsen tænkte på, var, om der var fiskefartøjer i området.

Thomas Thomsen, du er formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening. Hvornår fik du besked om gasudslippet?