Flere henvender sig om katolske overgreb

Misbrugsskandalen hos den katolske kirke har ikke ligget stille hen over påsken. Flere sager er føjet til, og en konkret historie er tilsyneladende dukket op

Antallet af henvendelser om seksuelt misbrug i den katolske kirke stiger. De seneste dage har yderligere to krænkede meldt sig, fortæller den katolske sognepræst, Niels Engelbrecht, til Radioavisen.

- Der er sket det, at de sidste par dage er der kommet to henvendelser igen. Der er kommet en skriftlig henvendelse, og så er der kommet en mundtlig henvendelse fra én, der ønsker at tale med mig, siger han.

I alt rummer bunken af sager hos kirken nu 17. Niels Engelbrecht ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad de to nye sager handler om, men de bliver kigget på sammen med de øvrige.

Psykoterapeut Lis Mai Fogh fortalte tirsdag om et helt konkret tilfælde af overgreb foretaget af en katolsk præst. Hun siger til DR, at hendes klient som 15-årig i slutningen af 80'erne blev udsat for et voldsomt sexmisbrug på en udflugt. Manden har senere haft problemer med relationer til andre og haft en selvskadende adfærd, forklarer hun yderligere til DR.

Onsdag mødes Børnerådet med den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon, hvor det blandt andet skal besluttes, hvem der skal være med i den gruppe, der skal undersøge kirken og anklagerne om overgreb.