Flere leder efter viden om deres slægt

Interessen for slægsforskning vokser markant, også blandt unge. Det bringer generationerne tættere sammen, oplever ekspert

Interessen for slægsforskning vokser markant, også blandt unge. Det bringer generationerne tættere sammen, oplever ekspert
Interessen for slægsforskning vokser markant, også blandt unge. Det bringer generationerne tættere sammen, oplever ekspert. Foto: BROCARD Pascal/PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN.

Slægtsforskning er en hobby, som flere og flere hopper med på.

Det oplever både slægtsforskningsforeninger og Statens Arkiver.

Og DR1's program "Ved du hvem du er" om kendte danskeres slægter har forstærket den udvikling.

GUIDE: Sådan kommer du i gang med slægtsforskning

En af dem, som er bidt af slægtsforskning, er Kathrine Tobiasen fra Randers.

- Det er så vildt spændende, og man bliver ved med at kunne finde noget nyt. Man bliver aldrig færdig, fortæller hun til DR Østjylland.

Som en del af sit job på Randers Bibliotek afholder Kathrine Tobiasen sammen med en kollega kurser i slægtsforskning, og flere og flere vil være med.

- Man søger sandheden om anerne og finder flere og flere informationer om dem. Det bliver en sport, fortæller Kathrine Tobiasen.

Hos Statens Arkiver vil flere og flere også dykke ned i arkiverne i både læsesalene og på nettet på arkivalieronline.dk.

-Vi oplever, at der nu kommer flere yngre ind og også flere generationer med teenagere og midaldrende mennesker, som søger tilbage i familien sammen. Men interessen drejer sig ikke kun om slægten. Det kan også være, hvis man flytter ind i et hus, at man så er brandvarm på at finde ud af, hvem der her boet der før, fortæller arkivar Mette Andersson til DR Østjylland.

Mellem 40-50.000 forskellige personer søger hver måned på arkivalieronline.dk

KILDE: DR.DK