Prøv avisen

Flere udenlandske prostituerede i Danmark

Nye tal fra Reden viser, at antallet af udenlandske kvinder, der arbejder som prostituerede i København, er steget markant på bare få år. -

Antallet af udenlandske prostituerede stiger fortsat markant. Ekspert frygter, at Danmark kan blive Nordens skraldespand for sexindustrien

Antallet af udenlandske kvinder, der arbejder som prostituerede i København, er steget markant på bare få år. Det viser blandt andet nye tal fra Reden et støtte- og værested for hovedstadens prostituerede. Værestedet har alene i det første halvår af 2008 registreret næsten 3000 besøg fra udenlandske kvinder, hvilket svarer til 44 procent af det samlede antal henvendelser. Til sammenligning udgjorde andelen af besøg fra udenlandske kvinder kun 18 procent i 2006.

Og antallet af de udenlandske kvinder, der sælger sex i Danmark, vil fortsat stige, lyder vurderingen fra Redens forstander, Dorit Otzen, der peger på, at lovgivningen i de andre nordiske lande gør Danmark til et stadig mere attraktivt marked for prostitutionens bagmænd. Fra den 1. oktober i år vil det nemlig blive forbudt at købe sex i Norge, præcis som det har været i Sverige siden 1999. I Finland har det været strafbart at købe sex hos handlede kvinder siden 2006.

Når vores umiddelbare naboer på den måde lægger pres på bagmænd og kunder, er det klart, at de vil begynde at se sig om efter et nemmere tilgængeligt og mere lukrativt marked. Dermed kan man godt frygte, at Danmark i løbet af kun få år kan udvikle sig til en Nordens skraldespand for sexindustrien, siger Dorit Otzen.

I Servicestyrelsen, der hvert år foretager beregninger af, hvor mange kvinder der arbejder i prostitution, understreger man, at de udenlandske kvinder ikke kun er et storby-fænomen.

De udenlandske kvinder ses måske kun i gadebilledet i København, men vi ved, at de også arbejder på massageklinikker i resten af landet. Det kan vi se på annonceringer på nettet og i aviser, siger Mogens Holm Sørensen, der er konsulent i Tema Prostitution i Servicestyrelsen.

bech-jessen@kristeligt-dagblad.dk