Folkeskolens faglige niveau trækker få familier til

Under 15 procent af folkeskolens forældre sender deres børn i folkeskolen for det faglige niveau.

Det er de færreste forældre til børn i folkeskolen, der har valgt deres barns skole på grund af det høje faglige niveau. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet blandt 2000 forældre.

Modsat har næsten halvdelen af forældre i fri- eller privatskoler valgt skolen, på grund af dens høje faglige niveau, viser undersøgelsen.

Det fremgår, at der er en klar forskel i årsagerne bag forældres valg om at sende deres børn i folkeskole eller i en fri- eller privatskole.

Oftest nævner forældrene til elever i folkeskoler årsager, der har med skolens nærhed til bopæl eller barnets venner at gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modsat svarer forældre til børn i privat- og friskoler oftest, at skolens gode ry, værdigrundlag eller høje faglige niveau fik dem til at sende deres barn i netop den skole.

Næsten halvdelen af de adspurgte forældre til elever fra privat- og friskoler nævner også, at de var utilfredse med den folkeskole, de tidligere hørte til.

I februar kunne tal fra Undervisningsministeriet vise, at hver fjerde folkeskole siden 2001 er lukket.

I marts offentliggjorde Danmarks Statistik tal, der viser, at siden 2007 er antallet af elever i fri- og privatskoler steget med 28 procent, mens antallet af folkeskoleelver er faldet med syv procent.

Den undersøgelse, Danmarks Statistik, har offentliggjort tirsdag viser, at forældrene til elever i privat- og friskoler er mere tilfredse.

På en skala fra et til ti giver forældre til elever i folkeskoler deres skole 6,8 i gennemsnit. For forældre til elever i privat- og friskoler er samme karakter 8,5.

Af samtlige forældre synes to ud af tre forældre, at det "i høj" eller "nogen grad" er et problem, at flere fravælger folkeskolen.