Forældre-organisation: Ferie uden børn kan være givtigt

Hvis der ikke er tale om lange stræk, kan det være helt i orden at holde ferie uden sine børn, mener Fola.

Når 22 procent af danskerne ifølge en meningsmåling mener, det er okay, at forældre holder ferie uden børn, er det helt forståeligt, mener Dorthe Boe Danbjørg, formand for Forældrenes Landsforening (Fola).

- Jeg er ikke chokeret over det, for jeg tror ikke, dem, der svarer "ja", holder mere end en enkelt dag eller to, hvor man får lavet noget som voksne uden børnene, siger hun.

Ifølge en meningsmåling fra analysebureauet Wilke foretaget blandt 1015 danskere, svarer 22 procent, at det er okay at holde ferie uden sine børn. 67 procent afviser at sende børnene i institution, mens forældrene ferierer.

Men det er svært at slå kritisk ned på, mener Fola-formanden, fordi det ikke fremgår, hvor meget ferie der er tale om.

- Jeg tror, at størstedelen ønsker at holde ferie med deres børn, fordi de gerne vil være sammen med dem.

- Men jeg tror, at de 22 procent, der siger, det er okay, er dem, der holder for eksempel en kærestetur uden at tage børnene med. Eller hvis man har nogle huslige projekter eller skal en tur i Ikea, siger hun.

Overfor Avisen.dk kritiserer flere eksperter, at hver femte mener, det er helt i orden ikke at inddrage børnene i ferieplanerne.

Men hvis et forældrepar bare tager et par dage uden børn, er det ikke noget problem, faktisk nærmest tværtimod, lyder det fra Dorthe Boe Danbjørg.

- Jeg tænker, det kan være givtigt, hvis man har noget, ungerne ikke skal slæbes med til. Eller hvis man har behov for at være sammen som kærester en dag, så man ikke ender i skilsmissestatistikken, som mange jo gør.