Prøv avisen

Forfatter: Islam er skyld i dårlig integration

Psykologen Nicolai Sennel giver nu islam skylden for en overrepræsentation af invanderer i de danske ungdomsinstitutioner. -

Ny bog sætter fokus på islam som årsagen til en overrepræsentation af indvandrere i de danske fængsler

Langt de fleste, der sidder i de danske ungdomsinstitutioner er indvandrere, og det mener psykolog Nicolai Sennels er islams skyld.

Sådan lyder budskabet i hans nye bog, 'Blandt kriminelle muslimer. En psykologs erfaringer fra Københavns Kommune', der udkommer i næste uge. Her giver han islam skylden for dårlig integration.

Det skriver gratisavisen Metroxpress.

Mere pisk og mindre gulerød
Ifølge Metroxpress har omkring 70 procent af de indsatte på sikrede ungdomsinstitutioner en anden etnisk baggund end dansk, og det mener Nicolai Sennels, at der er en grund til.

- Kriminelle unge med muslimsk baggrund oplever den danske pædagogik, de møder på de sikrede institutioner, skoler og andre institutioner, som svag. Den lægger op til selvrefleksion, men det forstår de ikke, siger Nicolai Sennels til Metroxpress.

Kulturen har betydning
Nicolai Sennels tager i sin bog udgangspunkt i Københavns Kommune og mener, at kulturen har en væsentlig betydning.

Han mener, at indvandrere mister respekten for behandlingssystemet, fordi opdragelsen i de muslimske familier lægger vægt på konsekvens, tradition og religion.

- De opfatter det, som om de ikke får nogen straf, og dermed mister de respekten for behandlingssystemet, siger han.

Han håber samtidig, at bogen vil være en øjenåbner for politikerne, og integrationskonsulent i Københavns Kommune Manu Sareen (R) er da også delvis enig med Nicolai Sennels.

- Sociale forhold kan forklare størstedelen af overrepræsentationen i kriminalitet, men kulturen har også en betydning. For eksempel at mange indvandrerforældre lader deres drengebørn være ude på gaderne til langt ud på natten, hvor de begår hærværk og anden kriminalitet, siger Manu Sareen til Metroxpress.

Psykolog Nicolai Sennels er buddhist og medlem af Dansk Folkeparti. Han arbejdede indtil sidste år på Københavns Kommunes sikre institution for kriminelle unge, Sønderbo.