Må Yahya Hassan vise Henrik Dahl i nazi-uniform på Facebook?

Den unge digter Yahya Hassan vækker forargelse med grove personangreb på de sociale medier

Digteren Yahya Hassan har på sin Facebook-side uddelt verbale lussinger, og det har forarget mange på de sociale medier, hvor mange mener, at hans provokationer er "infantile" og "grove". Arkivfoto.
Digteren Yahya Hassan har på sin Facebook-side uddelt verbale lussinger, og det har forarget mange på de sociale medier, hvor mange mener, at hans provokationer er "infantile" og "grove". Arkivfoto.

Det skabte massiv debat og forargelse, da Sørine Gotfredsen kort efter terrorangrebet i Norge fra sin blog på Berlingske skrev, at Breiviks ”rationale står lysende tilbage”.

Nu er det den unge digter Yahya Hassan, der i kølvandet på terrorangrebet i København har sat følelserne i kog på de sociale medier.

Først ved i sidste uge at sige til dagbladet Politiken, at han - selvom han er imod terror - på nogle punkter ”forstår Omar El-Hussein” med henvisning til den formodede gerningsmand bag terrorattentatet og drabet på to mænd i København.

Det undrede blandt andre sociologen og folketingskandidaten for Liberal Alliance, Henrik Dahl, sig over på Facebook, og som svar lagde Yahya Hassan et fotomanipuleret billede ud på sin Facebook-profil af Henrik Dahl i nazi-uniform med kommentaren ”må igen konstatere, at mine holdninger er blevet delt halvt af endnu et højreorienteret svin”.

På sin egen Facebook-side forklarer den unge digter sin reaktion sådan her:

”Gælder ytringsfriheden og satiren udelukkende, når Muhammed står for skud med en bombe i sin turban? Og hvad er så forskellen på det og Henrik Dahl i nazidragt? Bomben indikerer, at muslimerne er terrorister, mens nazidragten indikerer at højreorienterede er nazister. Begge dele er forkerte, og det måtte jeg illustrere ved at illustrere det.”

Men dér stoppede Yahya Hassans ”illustrationer” ikke. For kort efter angreb han også Radio24syvs kanalchef Mads Brügger og lovede ham - med en opblødende smiley, at ”op til flere af mine fætre er orienteret om dine ugerninger og de glæder sig til at få en pædagogisk snak med dig”.

I går viste forfatteren Kristian Ditlev Jensen så også en lang, illustrativ verbal lussing, han havde fået af Yahya Hassan på sin Facebook-side.

Her havde Hassan blandt andet kaldt Ditlev Jensen for ”dit overvægtige kadaver af et overvægtigt kadaver at være”.

Det har forarget mange på de sociale medier, hvor flere mener, at den 19-årige digters provokationer er ”infatile”, ”grove” og ”rablende”.

Men Yahya Hassans provokationslyst virkede usvækketi går, da han fortsatte satirekrigen ved at lægge et manipuleret billede på nettet. Billedet var en kopi af den omstridte svenske provo-kunstner Dan Parks billede af tre sorte mænd, der er blevet hængt.

Her var de tre sorte mænd dog skiftet ud med billeder af islamkritiker Lars Hedegaard samt Mads Brügger og Henrik Dahl.