Prøv avisen
Sagen kort

Fra ideologisk slagsmål til personligt opgør

Naser Khader (K). Foto: Jens Dresling/ritzau

Det konservative folketingsmedlem Naser Khader og Sherin Khankan, leder af Exitcirklen er i centrum for striden om offentlig støtte til centret, der vil bekæmpe psykisk vold mod kvinder og social kontrol

Folketingsmedlem Naser Khader (K) og Sherin Khankan var i begyndelsen af 2000’erne begge radikale folketingskandidater, men på et radikalt landsmøde i 2001 stemte Khankan som en af to partimedlemmer imod en resolution med overskriften ”Nej til sharia.”

De seneste uger er konfrontationen mellem de to eskaleret, efter at Sherin Khankan som leder af Exitcirklen, der vil hjælpe kvinder ramt af psykisk vold og social og religiøs undertrykkelse, har fået 680.000 kroner i støtte af de såkaldte satspuljemidler.

Naser Khader har sammen med udlændingeordførerne fra Venstre, Marcus Knuth, og Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, uden held forsøgt at få de andre partier med på at trække støtten til Exitcirklen tilbage.

Siden er det kommet frem, at Khankan og Khader i 1999 havde et kortvarigt forhold, og i et interview i Berlingske har Sherin Khankan ladet forstå, at Naser Khader har ført en 15 år lang ”hetz” mod hende, angiveligt fordi hun afviste hans tilnærmelser.

Naser Khader sendte så den 16. november en sms-besked til hende, hvori han bad hende om at ”holde op med at lyve” og fortæller, at han ligger inde med ”søde beskeder” fra hende og fotos af hende, blandt andet et modelfoto.

Hans partiformand, Søren Pape Poulsen, vil muligvis i dag tage en samtale med ham om det, partiformanden kalder en ulykkelig sag.